ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΓαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα εύκολη από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο απλή και γευστική συνταγή με ελαφριά σάλτσα ντομάτας, καθημερινά υλικά και γρήγορη παρασκευή.

Ίσως σκεφτείτε “κι άλλη μια συνταγή για γαριδομακαρονάδα”; Και όμως αυτή η διαφορετική συνταγή για εύκολη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα, θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας! Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η συνταγή;

Ένα βασικό υλικό, τον ζωμό γαρίδας! Είναι τόσο εύκολο να ετοιμάσετε ένα ζωμό γαρίδας, ή αλλιώς μπισκ, και θα δώσετε στη μακαρονάδα σας αξέχαστη γεύση θάλασσας! Αποθηκεύστε ό,τι περισσέψει από τον ζωμό σε παγάκια στην κατάψυξη και εντάξτε τον σε μακαρονάδες θαλασσινών και ψαρόσουπες.

Γαριδομακαρονάδα
Εκτύπωση

Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα εύκολη από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο απλή και γευστική γαριδομακαρονάδα με ελαφριά σάλτσα ντομάτας με καθημερινά υλικά και γρήγορη παρασκευή.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γαριδομακαρονάδα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 301θερμίδες

Υλικά

Για το ζωμό:

  • κεφάλια γαρίδας
  • 1 καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ. πελτές ντομάτας
  • 400 ml νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γαριδομακαρονάδα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γρ. γαρίδες
  • ½ φλιτζάνι ούζο ή τσίπουρο
  • 1 κ.γλ. εστραγκόν
  • 1 κ.γλ. πελτές ντομάτας
  • 2 ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γλ. βούτυρο
  • 250 γρ. λιγκουίνι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζωμό (μπισκ):

  • Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα κρατάμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε τον ζωμό ή αλλιώς μπισκ. Αν θέλουμε αφαιρούμε το κέλυφος.
  • Ρίχνουμε τα κεφάλια σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε να βγάλουν τα αρώματά τους για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά τα κεφάλια γαρίδας.
  • Ρίχνουμε καρότο, κρεμμύδι, πράσο, σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να καλύψει τα λαχανικά, χωρίς να γεμίσει όμως η κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε ένα φύλλο δάφνη, μερικούς κόκκους μπαχάρι, αλατίζουμε κατά την προτίμησή μας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση ο ζωμός. Κατόπιν κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε να λαδωθούν οι γαρίδες και να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με ούζο ή τσίπουρο. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ προσθέτουμε εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πελτέ ντομάτας. Mε την κουτάλα τον τρίβουμε στο τηγάνι για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα και ανακατεύουμε καλά.
  • Παράλληλα, σουρώνουμε το μπισκ. Με το κουτάλι πιέζουμε τα λαχανικά στο σουρωτήρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Με μια κουτάλα προσθέτουμε το μπισκ στη σάλτα με τις γαρίδες. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλατίζουμε καλά, και ανακατεύουμε να δέσουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γαριδομακαρονάδα:

  • Κατόπιν προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα al dente ζυμαρικά – κατά προτίμηση λιγκουίνι. Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά στη σάλτσα. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο το οποίο θα δέσει τη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο στο φαγητό μας.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτο, προσθέτοντας τις γαρίδες.

Tips

Για να παραμείνουν νόστιμες και ζουμερές οι γαρίδες, χρειάζονται 5-10 λεπτά βράσιμο. Περισσότερη ώρα αλλοιώνει τη γεύση τους και δίνει σκληρές γαρίδες.
Αντί για κρασί, δοκιμάστε να σβήσετε με ούζο. Δίνει μια γλυκιά νότα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των πρωτότυπων γεύσεων.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπριζολάκια με σάλτσα ρομέσκο

Συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς (ρομέσκο).

Κοκτέιλ μπίρας με παγωτό

Απίθανη συνταγή για κοκτέιλ μπίρας με παγωτό σοκολάτα!

Πιπερονάτα

Μια πικάντικη σαλάτα έτοιμη σε 30 λεπτά.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγή για σπιτικό παγωτο με 2 υλικά

Λαχταριστή συνταγη για νόστιμο παγωτο με ένα ή δύο υλικά. Ποιος είπε ότι τα παγωτα είναι δύσκολα; Τώρα σπιτικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

10 νηστίσιμα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Τα καλύτερα νηστίσιμα γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά για τη νηστεία με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

10 μπαχαρικά που πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα σου

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ