Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα συνταγή

Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
20 λεπτά
Συν. Χρόνος
35 λεπτά
 
Εύκολη γαριδομακαρονάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Προσθέστε στη μακαρονάδα με γαρίδες πεπεροντσίνο για να δώσετε πικάντικη γεύση στην πεντανόστιμη αυτή συνταγή με θαλασσινά.
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 301 θερμίδες
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. peperoncino ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γαρίδες μέτριες με το κέλυφος, χωρίς το κεφάλι
  • 700 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέτουμε το σκόρδο και το πεπεροντσίνο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 5-6 λεπτά. Όταν έχει πιει τα πολλά υγρά και είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε την φωτιά. Σβήνουμε αμέσως με το κρασί και αφηνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και προσθέτουμε τα μακαρόνια στο σκεύος. Αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα για άλλα 3 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημειώσεις

Για να παραμείνουν νόστιμες και ζουμερές οι γαρίδες, χρειάζονται 5-10 λεπτά βράσιμο. Περισσότερη ώρα αλλοιώνει τη γεύση τους και δίνει σκληρές γαρίδες.
Αντί για κρασί, δοκιμάστε να σβήσετε με ούζο. Δίνει μια γλυκιά νότα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των πρωτότυπων γεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.