ΑρχικήΣυνταγέςΓιουβέτσι με χταποδάκι & μύδια
Γιουβέτσι με χταποδάκι & μύδια
Εκτύπωση

Γιουβέτσι με χταποδάκι & μύδια

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γιουβέτσι με χταποδάκι & μύδια
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 5
Θερμίδες 560θερμίδες

Υλικά


  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
    ένα μικρό κρεμμύδι
    1 καλαμάρι
    1 πλοκάμι χταποδιού βρασμένο
    6 γαρίδες
    6 μύδια με το κέλυφος
    1 φρέσκια ντομάτα
    ½ σφηνάκι ούζο
    1 ποτήρι κρασί
    1 ποτήρι χυμό ντομάτας
    250 γρ. ζυμαρικά κοχύλια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε καλά με το ψιλοκομμένο (σε φέτες) καλαμάρι, το οποίο έχουμε ήδη πλύνει και καθαρίσει καλά.
  • Αφού αυτό μαραθεί, προσθέτουμε το βρασμένο χταπόδι, κομμένο σε αρκετά μεγάλα κομμάτια, ώστε να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και περιμένουμε να αλλάξουν χρώμα. Τότε σβήνουμε με ούζο και στη συνέχεια με κρασί. Προσθέτουμε στο μείγμα τη ντομάτα, το χυμό και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Τότε ρίχνουμε τα ζυμαρικά, στα οποία μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τα μύδια. Όταν τα μύδια ανοίξουν, ανάλογα με το νερό που έχουν τραβήξει, προσθέτουμε και άλλο. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν και στο τέλος προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό.

Διαβάστε ακόμη: το τέλειο τσιζκέικ σε 7 βήματα!

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό και ανάλαφρο γεύμα με κοτόπουλο, σάλτσα από μπαλσάμικο και τρυφερά λαχανικά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Ζεστή σοκολάτα με καρύδα 

Μία πολύ πρωτότυπη συνταγή για ζεστή σοκολάτα με καρύδα και μαρέγκα, που δίνουν απίστευτο γευστικό αποτέλεσμα στο αγαπημένο μας ρόφημα!

Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)

Συνταγή για αρνάκι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα (κλέφτικο) ψήνεται καταπληκτικά και κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Περισσότερα άρθρα

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ