Γαστρόνομος – Βραβεία Ποιότητας 2016

Το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας και απονέμει τα ένατα κατά σειρά Βραβεία Ποιότητας. Στη γιορτή αυτή πρωταγωνιστές είναι, όπως κάθε χρόνο, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας. Οι άνθρωποι που με τη δουλειά τους, τις ιδέες τους, την εντιμότητα και τη δημιουργικότητά τους σηκώνουν στους ώμους τους την ελληνική παραγωγή τροφίμων.

Mικροί παραγωγοί, ατομικές επιχειρήσεις που απαντούν στις αντιξοότητες της εποχής με σκληρή προσωπική εργασία και υψηλή ποιότητα. Μεσαίες επιχειρήσεις που ανανεώνονται, καινοτομούν, δεν πτοούνται από τις δυσκολίες, παράγουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των επαρχιών. Μεγάλες επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην οικονομία της πατρίδας γενικότερα. Εταιρείες που εξάγουν προϊόντα αλλά και ιδέες, όπως είναι το Ergon, που με την ιδέα του μπακάλικου-εστιατορίου εξάγει όχι μόνο προϊόντα, αλλά και την κουζίνα της Ελλάδας σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες του εξωτερικού. 

Για πρώτη φορά φέτος βραβεύoνται εστιατόρια. Και η επιλογή αυτή συνδέει το καλό φαγητό με τη φήμη της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.

Γνωρίστε τους παραγωγούς που βραβεύονται στα Βραβεία Ποιότητας 2016 του Γαστρονόμου

Βραβείο παραγωγής ελαιολάδου: Κυβερνήτης από την Κέρκυρα – παραγωγοί: Σπύρος και Γιώργος Δαφνής

Βραβείο παραγωγής μελιού: Αμοργιανό από την Αμοργό – παραγωγός: Παναγιώτης Μαρούλης

Βραβείο γεωργικής καλλιέργειας: Α.Σ. Κερασοπαραγωγών Ράχης “Ο Άγιος Λουκάς” από τον Όλυμπο

Βραβείο παραγωγής κρέατος: Φάρμα Ωμέγα από τη Βέροια – παραγωγοί: Στέργιος  και Δημήτρης Κουτσιώφτης

Βραβείο παραγωγής ελιάς: Δαμασκηνοελιές Μιχάλη Αϊνατζόγλου από το Άργος

Βραβείο παραγωγής κρασιού: Οινοποιία Κεχρή – οινοποιός: Στέλιος Κεχρής

Βραβείο προϊόντος ευρείας κατανάλωσης: Μύλοι Λούλη

Βραβείο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων: Τυροκομείο Γασπαράκη από το Ρέθυμνο – παραγωγός: Νίκος Γασπαράκης

Βραβείο παραγωγής κρασιού: Οινοποιία Γαβαλά από τη Σαντορίνη – οινοποιός: Γιώργος Γαβαλάς

Βραβείο εστιατορίου: Θαλασσάκι στην Τήνο – Αντωνία Ζάρπα, Άρης Τάτσης

Βραβείο εστιατορίου: Νότος στις Βρυξέλλες – Κωνσταντίνος Ερίνκογλου

Βραβείο παραγωγής γιαουρτιού: Κρι Κρι από τις Σέρρες

Τιμητικό βραβείο: Προκόπης Μαγιάτης, καθηγητής στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Βραβείο καταστήματος: Μεζεδοπαντοπωλείο Agora στη Θεσσαλονίκη – Θωμάς και Γιώργος Δούζης

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.