Γιαουρτλού με κιμά, αγαπημένη συνταγή μόνο για μερακλήδες. Εύκολη συνταγή και πολύ γρήγορη.
Εκτύπωση
Γιαουρτλού με κιμά
Μερίδες 6
Θερμίδες 543θερμίδες
Υλικά
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πίτες για σουβλάκι
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- μαϊντανός
- 2 συσκευασίες στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
- Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του, για 15 λεπτά. Τον αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε τις πίτες σε τηγάνι, ίσα να πάρουν χρώμα, για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τις πίτες σε πιάτα, προσθέτουμε από πάνω κιμά, σάλτσα και γαρνίρουμε με όσο ΚΡΙ ΚΡΙ Στραγγιστό επιθυμούμε. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).
Δείτε επίσης: Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ
Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ΛΟΥΚΟΥΜΙ