ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΓιαουρτόπιτα με σιρόπι

Γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Γιαουρτόπιτα συνταγή
Εκτύπωση

Γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε την πιο ιδιαίτερη συνταγή για αρωματική, αφράτη και εύκολη γιαουρτόπιτα με σιρόπι.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γιαουρτόπιτα με σιρόπι
Προετοιμασία 35 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 368θερμίδες

Υλικά

  • 300 γρ. 1½ φλ. ζάχαρη
  • 200 γρ. 1 φλ. βούτυρο
  • 5 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδι
  • 350 γρ. 1½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 3 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 100 γρ.καβουρντισμένα λευκά αμύγδαλα

Για το σιρόπι


  • 220 ml νερό
  • 220 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τη βανίλια και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ξεχωριστό κάδο βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε στο σταθερό μίξερ σε μαρέγκα, για περίπου 10 λεπτά. Η μααρέγκα είναι έτοιμη όταν σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Με μαρίζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν την πρώτη βράση. Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στη χλιαρή γιαουρτόπιτα. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια αφού κρυώσει καλά.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κατσικίσιο ρολό με πέστο

Συνταγή για ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με πέστο από θυμάρι.

Πασχαλινά κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Το πιο υπέροχο σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη. Θυμίζει αφράτο μπράουνι και είναι το πιο συγκλονιστικό κέικ χωρίς γλουτένη!

Περισσότερα άρθρα

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιμένω με ανυπομονησία τον μάντη Κάλχα να μου βρει συνταγή…μόνο φωτογραφίες..τίτλοι…σχόλια…και ουσία μηδέν

    • Εγώ πάλι λατρεύω αυτή τη συνταγή και κάθε είδους σιροπιαστό γλυκό…. Τάσο σε ευχαριστούμε που δημιουργείς και μας εμπνέεις καθημερινά…. Συνέχισε έτσι….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ