Θύμα οικονομικής απάτης ο “καλύτερος σεφ του κόσμου” που αυτοκτόνησε

Από την Άννα Ευθυμίου,

“Ο καλύτερος σεφ του κόσμου” Benoît Viollier απασχόλησε τον διεθνή τύπο με την αυτοκτονία του τις προηγούμενες ημέρες. Τα αίτια της τραγικής αυτής πράξης αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το ελβετικό οικονομικό περιοδικό Bilan και, δυστυχώς, το κίνητρο φαίνεται να προήλθε από οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο βραβευμένος 44χρονος σεφ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, η εταιρεία εμπορίας κρασιών Private Finance Partners εξαπάτησε πληθώρα εστιατορίων, ανάμεσά τους και αυτό του Viollier, πουλώντας τους ακριβές ετικέτες κρασιών. Οι τιμές των κρασιών, τα οποία δεν παρέλαβαν ποτέ οι αγοραστές τους, κυμαίνονται μεταξύ 14.000 και 27.500 λίρες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το Bilan, η ζημιά που υπέστη το εστιατόριο του Viollier από την οικονομική απάτη ξεκινά από 554.700 λίρες ενώ μπορεί και να αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 1,37 εκ. λίρες.

Ο André Kudelski, μέτοχος του εστιατορίου και προσωπικός φίλος του Viollier, αρνήθηκε κατηγορηματικά το δημοσίευμα περί πλεκτάνης και διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα οικονομικού προβλήματος αλλά πως το εστιατόριο πηγαίνει καλύτερα από ποτέ.

Η κηδεία του σεφ έγινε το Σάββατο στην γαλλική πόλη Montils από όπου και κατάγεται, παρουσία 1.500 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.