ΑρχικήΆρθραΘύμα οικονομικής απάτης ο “καλύτερος σεφ του κόσμου” που αυτοκτόνησε

Θύμα οικονομικής απάτης ο “καλύτερος σεφ του κόσμου” που αυτοκτόνησε

Από την Άννα Ευθυμίου,

“Ο καλύτερος σεφ του κόσμου” Benoît Viollier απασχόλησε τον διεθνή τύπο με την αυτοκτονία του τις προηγούμενες ημέρες. Τα αίτια της τραγικής αυτής πράξης αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το ελβετικό οικονομικό περιοδικό Bilan και, δυστυχώς, το κίνητρο φαίνεται να προήλθε από οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο βραβευμένος 44χρονος σεφ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, η εταιρεία εμπορίας κρασιών Private Finance Partners εξαπάτησε πληθώρα εστιατορίων, ανάμεσά τους και αυτό του Viollier, πουλώντας τους ακριβές ετικέτες κρασιών. Οι τιμές των κρασιών, τα οποία δεν παρέλαβαν ποτέ οι αγοραστές τους, κυμαίνονται μεταξύ 14.000 και 27.500 λίρες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το Bilan, η ζημιά που υπέστη το εστιατόριο του Viollier από την οικονομική απάτη ξεκινά από 554.700 λίρες ενώ μπορεί και να αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 1,37 εκ. λίρες.

Ο André Kudelski, μέτοχος του εστιατορίου και προσωπικός φίλος του Viollier, αρνήθηκε κατηγορηματικά το δημοσίευμα περί πλεκτάνης και διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα οικονομικού προβλήματος αλλά πως το εστιατόριο πηγαίνει καλύτερα από ποτέ.

Η κηδεία του σεφ έγινε το Σάββατο στην γαλλική πόλη Montils από όπου και κατάγεται, παρουσία 1.500 ατόμων.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπάμπκα (babka)

Αυτή η μπάμπκα (babka) με πραλίνα φουντουκιού έχει βελούδινη ζύμη που θυμίζει τσουρέκι και είναι το ιδανικό πρωινό ή συνοδευτικό για καφέ.

Ginger lavender swizzle

Ginger lavender swizzle από τον mixologist Mario Basso!

Gingerbread μπισκότα με royal icing

Τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ. Το γλάσο royal icing είναι απίθανο γευστικά αλλά και σαν σχέδιο διακόσμησης για τα μαλακά μπισκοτάκια σας.

Περισσότερα άρθρα

3 δύσκολοι λεκέδες και πώς θα τους καθαρίσεις

Δύσκολοι λεκέδες από φαγητό και όλα τα μυστικά για να τους καθαρίσουμε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να αφήσουν στάμπα!

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ