ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΧταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Εκτύπωση

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα παραδοσιακό νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι που μοσχοβολάει θάλασσα. Πανεύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 55 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 178θερμίδες

Υλικά

  • 1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμμ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 κούπα τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι: γυρνάμε την κουκούλα του, αφαιρούμε το εσωτερικό της, αφαιρούμε το στόμα από το κέντρο) και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και το ζεστό νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο νερό, ώστε να σκεπάζει τα υλικά μας. Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει και είναι σχεδόν έτοιμο, ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετή σάλτσα στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το μακαρονάκι. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  • Σερβίρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Όταν βράζουμε μικρά ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι, κοραλλάκι, κριθαράκι κ.λπ.) μέσα σε μια σάλτσα, πρέπει, σβήνοντας το φαγητό, να έχει αρκετό ζουμάκι η κατσαρόλα για να μη λασπώσουν-κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες συνταγές για σοκολατένια γλυκά

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καζάν ντιπί

Συνταγή για καζάν ντιπί!

Ρύζι με λαχανικά

Αρωματικό κίτρινο ρύζι με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό ρύζι πιλάφι με λαχανικά, υγιεινό και χορταστικό, συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό για τέλεια ομελέτα

Ψάχνετε το μυστικό για τέλεια ομελέτα; Αυτό το κόλπο σας δίνει τις πιο αφράτες και λαχταριστές σπιτικές ομελέτες!

O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από τα καρπούζια!

Ένας ακόμη μύθος καταρρέει: τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό και δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα τρώμε μαζί με τη σάρκα!

5 τρόποι να τρως λιγότερη ζάχαρη

Κι όμως, η ζωή χωρίς γλυκό δεν είναι απαραίτητα γκρίζα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. υπέροχο πιάτο. εύκολη συνταγή και πολύ πολύ νόστιμο. Το έχω κάνει πολλές φορές. 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ