ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάGingerbread μπισκότα με royal icing
Gingerbread Cookies από τον Τάσο Αντωνίου. Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο, τζίντζερ και κανέλα. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για gingerbread cookies και όλοι θα τα λατρέψουν!
Gingerbread cookies
Εκτύπωση

Gingerbread cookies

Gingerbread cookies από τον Τάσο Αντωνίου. Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο, τζίντζερ και κανέλα. 
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Gingerbread cookies
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 30
Θερμίδες 115θερμίδες

Υλικά

  • 700  γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 230  γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια
  • 4 αυγά
  • 340  γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80  γρ. μέλι
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 500  γρ. ζάχαρη άχνη
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα και το βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που μοιάζει με ψιχουλιαστή άμμο.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε 2 αυγά, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και τα ρίχνουμε στο στερεό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ώστε να δημιουργηθεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον γάλα. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια και την πιέζουμε να πλατύνει.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη, πιέζοντάς την ελαφρά να πλατύνει κι άλλο (αλλά όχι σε μπάλα), και την αφήνουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγουμε και την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστού.
  • Με κουπ πατ την κόβουμε στα σχήματα της επιλογής μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά πριν τα διακοσμήσουμε με το γλάσο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο royal icing:

  • Χτυπάμε το ασπράδι από 2 αυγά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μαρέγκα. Λίγο πριν σφίξει η μαρέγκα προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθούν λαμπερές κορυφές. Αν θέλουμε να κάνουμε χρωματιστά σχέδια, αναμειγνύουμε το γλάσο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας. Γεμίζουμε με το γλάσο το κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχεδιάζουμε στην επιφάνεια των κρύων μπισκότων.
  • Αφήνουμε το γλάσο να σταθεί καλά στα μπισκότα για 3-4 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φαλάφελ σε σουβλάκι

Φαλάφελ εύκολα και νόστιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Τα φαλάφελ είναι οι ανατολίτικοι ρεβιθοκεφτέδες. Μία υπέροχη, αγαπημένη και νηστίσιμη συνταγή με ρεβίθια, θρεπτικά και πεντανόστιμα.

Σαλάτα κουνουπίδι, μπαχαρικά και σως γιαούρτι ταχίνι

Τραγανή σαλάτα με κουνουπίδι και αρωματική σως με γιαούρτι και ταχίνι. Αποτελεί ένα θαυμάσιο κυρίως γεύμα, ιδανικό για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Οι εργολάβοι είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό αμυγδαλωτό που επιστρέφει στη μόδα! Θεωρούνται τα ελληνικά μακαρόν και με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε στο πι και φι το πιο νόστιμο γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

10 νηστίσιμα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Τα καλύτερα νηστίσιμα γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά για τη νηστεία με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ