Gingerbread μπισκότα με royal icing

Gingerbread cookies
Gingerbread Cookies από τον Τάσο Αντωνίου. Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο, τζίντζερ και κανέλα. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για gingerbread cookies και όλοι θα τα λατρέψουν!
Gingerbread cookies
Εκτύπωση

Gingerbread cookies

Gingerbread cookies από τον Τάσο Αντωνίου. Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο, τζίντζερ και κανέλα. 
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Gingerbread cookies
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 30
Θερμίδες 115θερμίδες

Υλικά

  • 700  γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 230  γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια
  • 4 αυγά
  • 340  γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80  γρ. μέλι
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 500  γρ. ζάχαρη άχνη
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα και το βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που μοιάζει με ψιχουλιαστή άμμο.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε 2 αυγά, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και τα ρίχνουμε στο στερεό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ώστε να δημιουργηθεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον γάλα. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια και την πιέζουμε να πλατύνει.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη, πιέζοντάς την ελαφρά να πλατύνει κι άλλο (αλλά όχι σε μπάλα), και την αφήνουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγουμε και την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστού.
  • Με κουπ πατ την κόβουμε στα σχήματα της επιλογής μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά πριν τα διακοσμήσουμε με το γλάσο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο royal icing:

  • Χτυπάμε το ασπράδι από 2 αυγά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μαρέγκα. Λίγο πριν σφίξει η μαρέγκα προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθούν λαμπερές κορυφές. Αν θέλουμε να κάνουμε χρωματιστά σχέδια, αναμειγνύουμε το γλάσο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας. Γεμίζουμε με το γλάσο το κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχεδιάζουμε στην επιφάνεια των κρύων μπισκότων.
  • Αφήνουμε το γλάσο να σταθεί καλά στα μπισκότα για 3-4 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή