Τάρτα Tatin με αχλάδια

Τάρτα Tatin με αχλάδια συνταγή για την καλύτερη και πιο εύκολη τάρτα που έχετε φτιάξει από τον Τάσο Αντωνίου. 

Εκτύπωση
5 from 1 vote

Τάρτα Tatin με αχλάδια

Τάρτα Tatin με αχλάδια συνταγή για την καλύτερη και πιο εύκολη τάρτα που έχετε φτιάξει από τον Τάσο Αντωνίου. 
Προετοιμασία50 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 35 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Τάρτα Tatin με αχλάδια
Servings: 4
Θερμίδες: 250 θερμίδες

Υλικά

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια. Κατόπιν τα κόβουμε στη μέση σε δύο κομμάτια και αφαιρούμε τον πυρήνα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια και καλύπτοντας τα με τους καραμελωμένους χυμούς που μένουν στο τηγάνι. Αν θέλουμε πιο σιροπιαστή υφή, προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν και πάρουν το χρώμα της καραμέλας, είναι έτοιμα. 
  • Στρώνουμε την φόρμα ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε στην φόρμα τα αχλάδια, με την εξωτερική πλευρά προς τα κάτω. Περιχύνουμε τα αχλάδια με την καραμέλα που μας περίσσεψε στο τηγάνι. Καλύπτουμε τα αχλάδια με τη ζύμη και με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη που ίσως εξέχει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 45 λεπτά.
  • Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς την σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως ή όταν πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Σημειώσεις

Βρείτε τη συνταγή για τάρτα Tatin με μήλα εδώ.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.