Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

Γκασπάτσο
Γκασπάτσο
Print

Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

Γκασπάτσο. Μια ιδανικη κρυα σουπα για το καλοκαιρι. Πολυ νοστιμη και ελαφρια συνταγη
Course Σούπες
Cuisine Διεθνής
Keyword Γκασπάτσο
Prep Time 10 λεπτά
Total Time 10 λεπτά
Servings 2
Calories 250θερμίδες

Ingredients

  • 3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά μέτρια και χοντροκομμένη
  • 1/4 κρεμμύδι μικρό και χοντροκομμένο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 2 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 κουτί χυμός λαχανικών 125 ml
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γλ. γιαούρτι για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή. Αν θέλουμε μια πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει καλά.
  • Την σερβίρουμε κρύα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με το γιαούρτι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
  • Φωτο: tastyfunrecipes.com

Notes

Η σούπα γκασπάτσο είναι πιο νόστιμη όταν έχει ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή