fbpx

Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

Γκασπάτσο
Γκασπάτσο
Print Recipe
5 from 1 vote

Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

Γκασπάτσο. Μια ιδανικη κρυα σουπα για το καλοκαιρι. Πολυ νοστιμη και ελαφρια συνταγη
Prep Time10 λεπτά
Total Time10 λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γκασπάτσο
Servings: 2
Calories: 250θερμίδες

Ingredients

  • 3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά μέτρια και χοντροκομμένη
  • 1/4 κρεμμύδι μικρό και χοντροκομμένο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 2 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 κουτί χυμός λαχανικών 125 ml
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γλ. γιαούρτι για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή. Αν θέλουμε μια πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει καλά.
  • Την σερβίρουμε κρύα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με το γιαούρτι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
  • Φωτο: tastyfunrecipes.com

Notes

Η σούπα γκασπάτσο είναι πιο νόστιμη όταν έχει ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.