ΑρχικήΆρθραΈξυπνα tips για πετυχημένες συνταγές

Έξυπνα tips για πετυχημένες συνταγές

Επειδή το καλό φαγητό είναι απόλαυση αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνει πραγματικός μπελάς, με αυτά τα έξυπνα tips η μαγειρική θα γίνει παιχνιδάκι κι εσείς ο κυρίαρχος της κουζίνας σας!

  • Για να κάνει η πίτα ωραία κρούστα αλείφουμε την επιφάνεια με ένα μίγμα από ένα αυγό χτυπημένο, γάλα και λάδι.
  • Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η γεύση της ντοματοσαλάτας, τρίβουμε μια ώριμα ντομάτα μαζί με σκόρδο και τα προσθέτουμε στο λάδι της σαλάτας.
  • Λίγο αλάτι στην επιφάνεια της μουστάρδας τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για περισσότερο καιρό.
  • Για να βράσουν γρήγορα τα ρεβίθια και να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα, τα μουλιάζαμε από την προηγούμενη νύχτα μέσα σε νερό και σόδα.
  • Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
  • Προσοχή το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί. 
  • Αν θέλουμε η μπεσαμέλ (για το παστίτσιο ή το μουσακά) να γίνει πιο νόστιμη, τρίψτε λίγη φέτα.  
  • Σε περίπτωση που το φαγητό είναι πολύ αλμυρό, μπορούμε να προσθέσουμε ή ένα κύβο ζάχαρη ή μια φέτα ψωμί ή μια πατάτα.
  • Για να καθαρίσουμε τα αυγά χωρίς να χαλάσουμε το ασπράδι, τα χτυπάμε μέχρι να ραγίσουν παντού και τα βάζουμε σε κρύο νερό για μία ώρα.
  • Αν το κρέας που βράζει εξακολουθεί να είναι σκληρό, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη.
  • Για να γίνει η ομελέτα πιο αφράτη, όταν τη χτυπάμε προσθέτουμε λίγη σόδα από μπουκάλι ή λίγο γάλα.
  • Η σπιτική πίτσα θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη αν προσθέσουμε στη ζύμη λίγη ζάχαρη.
  • Όταν τηγανίζουμε ψάρια, μπορούμε να ρίξουμε λίγο ξύδι ώστε να να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά του ψαριού. 

 

Ιφιγένεια Iωαννίδου

Εικόνα: hercampus.com

    Μη χάσετε

    Πορτοκαλόπιτα

    Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

    Παραδοσιακά φαλάφελ

    Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

    Σοκολατόπιτα

    Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

    Συνταγές σε 30 λεπτά

    Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

    Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

    Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

    Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

    Σαλάτα με κινόα

    Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

    Ανακαλύψτε συνταγές

    Κέικ με καρότο και κρέμα σοκολάτας

    Συνταγή για κέικ κακάο με καρότο και κρέμα σοκολάτας!

    Μπιφτέκια κοτόπουλο

    Μπιφτέκια κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υγιεινό γεύμα με ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο και λαχανικά.

    Γλυκόξινο κοτόπουλο

    Συνταγή για μαριναρισμένο γλυκόξινο κοτόπουλο!

    Περισσότερα άρθρα

    9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

    Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

    Λαχταριστές συνταγές με ροδάκινα

    Λαχταριστές καλοκαιρινές συνταγές με ροδάκινα της εποχής! Ροδάκινα στρουμπουλά και ζουμερά που μπαίνουν στις συνταγές μας και χαρίζουν απίστευτες γεύσεις!

    Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

    Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ