ΑρχικήΆρθραΈξυπνα tips για πετυχημένες συνταγές

Έξυπνα tips για πετυχημένες συνταγές

Επειδή το καλό φαγητό είναι απόλαυση αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνει πραγματικός μπελάς, με αυτά τα έξυπνα tips η μαγειρική θα γίνει παιχνιδάκι κι εσείς ο κυρίαρχος της κουζίνας σας!

  • Για να κάνει η πίτα ωραία κρούστα αλείφουμε την επιφάνεια με ένα μίγμα από ένα αυγό χτυπημένο, γάλα και λάδι.
  • Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η γεύση της ντοματοσαλάτας, τρίβουμε μια ώριμα ντομάτα μαζί με σκόρδο και τα προσθέτουμε στο λάδι της σαλάτας.
  • Λίγο αλάτι στην επιφάνεια της μουστάρδας τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για περισσότερο καιρό.
  • Για να βράσουν γρήγορα τα ρεβίθια και να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα, τα μουλιάζαμε από την προηγούμενη νύχτα μέσα σε νερό και σόδα.
  • Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
  • Προσοχή το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί. 
  • Αν θέλουμε η μπεσαμέλ (για το παστίτσιο ή το μουσακά) να γίνει πιο νόστιμη, τρίψτε λίγη φέτα.  
  • Σε περίπτωση που το φαγητό είναι πολύ αλμυρό, μπορούμε να προσθέσουμε ή ένα κύβο ζάχαρη ή μια φέτα ψωμί ή μια πατάτα.
  • Για να καθαρίσουμε τα αυγά χωρίς να χαλάσουμε το ασπράδι, τα χτυπάμε μέχρι να ραγίσουν παντού και τα βάζουμε σε κρύο νερό για μία ώρα.
  • Αν το κρέας που βράζει εξακολουθεί να είναι σκληρό, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη.
  • Για να γίνει η ομελέτα πιο αφράτη, όταν τη χτυπάμε προσθέτουμε λίγη σόδα από μπουκάλι ή λίγο γάλα.
  • Η σπιτική πίτσα θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη αν προσθέσουμε στη ζύμη λίγη ζάχαρη.
  • Όταν τηγανίζουμε ψάρια, μπορούμε να ρίξουμε λίγο ξύδι ώστε να να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά του ψαριού. 

 

Ιφιγένεια Iωαννίδου

Εικόνα: hercampus.com

    Μη χάσετε

    Πορτοκαλόπιτα

    Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

    Παραδοσιακά φαλάφελ

    Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

    Σοκολατόπιτα

    Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

    Συνταγές σε 30 λεπτά

    Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

    Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

    Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

    Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

    Σαλάτα με κινόα

    Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

    Ανακαλύψτε συνταγές

    Μαγειρίτσα κοτόπουλο

    Μαγειρίτσα κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο, ιδανική για όσους δεν τρώνε τα εντόσθια!

    Γλυκό ψωμί με κακάο και μπανάνα (banana bread)

    Συνταγή για γλυκό ψωμί με μπανάνα και κακάο. Ένα εύκολο και αφράτο μπανανόψωμο, υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ ή για πρωινό.

    Εκλέρ ταψιού

    Εκλέρ ταψιού. Ένα ιδιαίτερο γλυκό ψυγείου που θυμίζει εύκολο εκλέρ, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι ιδανικό για κέρασμα ή ως τούρτα γενεθλίων. Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους!

    Περισσότερα άρθρα

    5 νησιώτικες κουζίνες που λατρεύουμε

    Δώσε στυλ στην κουζίνα του εξοχικού σου και πάρε έμπνευση από τις παρακάτω νησιώτικες κουζίνες που σίγουρα θα λατρέψεις!

    O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από τα καρπούζια!

    Ένας ακόμη μύθος καταρρέει: τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό και δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα τρώμε μαζί με τη σάρκα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ