ΑρχικήΆρθραΓλυκό... Design!

Από τη Μιμή Δράκου

Μια απλή αλλά κι εξαιρετικά πρωτότυπη πρόταση είχε η Γαλλίδα Elsa Lambinet, απόφοιτος της φημισμένης σχολής εφαρμοσμένων τεχνών της Λωζάνης, Ecole cantonale d’art de Lausanne (Ecal/University of art and desing), όταν κλήθηκε να υλοποιήσει την διπλωματική της εργασία για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα των πολυτελών κατασκευών (Master of Advanced Studies in Luxury).

Παρουσίασε λοιπόν ένα νέος είδος σοκολάτας, το οποίο κι ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες προτιμήσεις μας, αφού μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας, επιλέγοντας την γεύση, την γέμιση και την γαρνιτούρα που εμείς επιθυμούμε!

Για να πραγματοποιήσει την ιδέα της, η Elsa Lambinet συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης ελβετικό οίκο σοκολατοποιίας Blondel. Δημιούργησε, λοιπόν, τρεις βάσεις σοκολάτας με διαφορετικές γεύσεις (μαύρη, σοκολάτας γάλακτος, και λευκή) οι οποίες κι έχουν ενδιάμεσα δυο οπές για να δέχονται η μία την γέμιση και η άλλη τη γαρνιτούρα που κάθε φορά λαχταρούμε. Η γέμιση ποικίλει ανάλογα με τη βάση που θέλουμε: για τη βάση από σοκολάτα υγείας προορίζονται φρούτα, ξηροί καρποί για εκείνη από σοκολάτα γάλακτος ενώ η βάση λευκής σοκολάτας είναι ιδανική για διάφορα λικέρ. Για την γαρνιτούρα ακολουθείται το ίδιο σκεπτικό : καράμελα, αμυγδαλωτά ή διάφορα μπισκότα, είναι μερικές από τις λιχουδιές που βρίσκονται στη διάθεσή μας και στις ορέξεις μας.

Η σοκολατένια διπλωματική εργασία που φέρει το όνομα “Sweet play : DONT PLAY WITH THE FOOD” ενθουσίασε τους απαιτητικούς καθηγητές της σχολής Ecal, την οποία μάλιστα και βράβευσαν.

H νεαρή και ταλαντούχα Elsa Lambinet, που στο βιογραφικό της μετρά αξιοζήλευτες συνεργασίες, εκμηστηρεύτηκε στο ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ το όνειρό της να προωθήσει την γλυκιά της ιδέα, έτσι να την μοιραστεί με το ευρύ κοινό και να ξεπεράσει τα όρια μιας απλής μεταπτυχιακής εργασίας.

Το “Sweet play” αποτελεί απόδειξη πως ποτέ η δημιουργία της αγαπημένης μας σοκολάτας δεν ήταν πιο διασκεδαστική και πιο προσωπική!

www.lambinetelsa.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Η περίφημη συνταγή του Chez Lucien για κις λορέν!

Τραγανές κοτομπουκιές

Κοτομπουκιές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου! Ιδανικές για μικρά και μεγάλα παιδιά, με χρυσαφένια, τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό που θα λατρέψετε!

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Πίτσα με άρωμα Κρήτης. Το κρητικό απάκι, εκλεκτό αλλαντικό από χοιρινό κρέας, ξεχωρίζει σε αυτή τη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

5 tips για να πετυχαίνεις πάντα τα μπισκότα

Αφράτα και μαλακά ή λεπτά και τραγανά; Bonus 2 απίθανες συνταγές για μπισκότα.

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό για τη σωστή αποθήκευση του φαγητού στην κατάψυξη. Έτσι θα μάθετε πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη!

6 εκπληκτικά γλυκά με κρέμα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Aν σου αρέσουν τα ανάλαφρα και εκλεπτυσμένα επιδόρπια, αυτά τα μοναδικά γλυκά με αέρινη και βελούδινη κρέμα πρέπει να τα δοκιμάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ