ΑρχικήΆρθραΓλυκό... Design!

Από τη Μιμή Δράκου

Μια απλή αλλά κι εξαιρετικά πρωτότυπη πρόταση είχε η Γαλλίδα Elsa Lambinet, απόφοιτος της φημισμένης σχολής εφαρμοσμένων τεχνών της Λωζάνης, Ecole cantonale d’art de Lausanne (Ecal/University of art and desing), όταν κλήθηκε να υλοποιήσει την διπλωματική της εργασία για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα των πολυτελών κατασκευών (Master of Advanced Studies in Luxury).

Παρουσίασε λοιπόν ένα νέος είδος σοκολάτας, το οποίο κι ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες προτιμήσεις μας, αφού μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας, επιλέγοντας την γεύση, την γέμιση και την γαρνιτούρα που εμείς επιθυμούμε!

Για να πραγματοποιήσει την ιδέα της, η Elsa Lambinet συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης ελβετικό οίκο σοκολατοποιίας Blondel. Δημιούργησε, λοιπόν, τρεις βάσεις σοκολάτας με διαφορετικές γεύσεις (μαύρη, σοκολάτας γάλακτος, και λευκή) οι οποίες κι έχουν ενδιάμεσα δυο οπές για να δέχονται η μία την γέμιση και η άλλη τη γαρνιτούρα που κάθε φορά λαχταρούμε. Η γέμιση ποικίλει ανάλογα με τη βάση που θέλουμε: για τη βάση από σοκολάτα υγείας προορίζονται φρούτα, ξηροί καρποί για εκείνη από σοκολάτα γάλακτος ενώ η βάση λευκής σοκολάτας είναι ιδανική για διάφορα λικέρ. Για την γαρνιτούρα ακολουθείται το ίδιο σκεπτικό : καράμελα, αμυγδαλωτά ή διάφορα μπισκότα, είναι μερικές από τις λιχουδιές που βρίσκονται στη διάθεσή μας και στις ορέξεις μας.

Η σοκολατένια διπλωματική εργασία που φέρει το όνομα “Sweet play : DONT PLAY WITH THE FOOD” ενθουσίασε τους απαιτητικούς καθηγητές της σχολής Ecal, την οποία μάλιστα και βράβευσαν.

H νεαρή και ταλαντούχα Elsa Lambinet, που στο βιογραφικό της μετρά αξιοζήλευτες συνεργασίες, εκμηστηρεύτηκε στο ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ το όνειρό της να προωθήσει την γλυκιά της ιδέα, έτσι να την μοιραστεί με το ευρύ κοινό και να ξεπεράσει τα όρια μιας απλής μεταπτυχιακής εργασίας.

Το “Sweet play” αποτελεί απόδειξη πως ποτέ η δημιουργία της αγαπημένης μας σοκολάτας δεν ήταν πιο διασκεδαστική και πιο προσωπική!

www.lambinetelsa.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρόν

Συνταγή για υπέροχα μακαρόν!

Ντοματόσουπα βελουτέ

Συνταγή για ντοματόσουπα βελουτέ με γιαούρτι.

Κέικ λεμονιού

Συνταγή για κέικ γεμιστό με κρέμα λεμονιού!

Περισσότερα άρθρα

Λαχανάκια Βρυξελλών: ο λόγος που πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου!

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ανάμεσα στα λαχανικά του χειμώνα και αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή. Ας μάθουμε γιατί πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

Θέλεις συνταγές στο πεντάλεπτο; Κάνε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για αλμυρά και γλυκά; Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπωσιακές γεύσεις, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα; Ο Τάσος Αντωνίου και το κανάλι Mama...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ