Γλυκό… Design!

Από τη Μιμή Δράκου

Μια απλή αλλά κι εξαιρετικά πρωτότυπη πρόταση είχε η Γαλλίδα Elsa Lambinet, απόφοιτος της φημισμένης σχολής εφαρμοσμένων τεχνών της Λωζάνης, Ecole cantonale d’art de Lausanne (Ecal/University of art and desing), όταν κλήθηκε να υλοποιήσει την διπλωματική της εργασία για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα των πολυτελών κατασκευών (Master of Advanced Studies in Luxury).

Παρουσίασε λοιπόν ένα νέος είδος σοκολάτας, το οποίο κι ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες προτιμήσεις μας, αφού μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας, επιλέγοντας την γεύση, την γέμιση και την γαρνιτούρα που εμείς επιθυμούμε!

Για να πραγματοποιήσει την ιδέα της, η Elsa Lambinet συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης ελβετικό οίκο σοκολατοποιίας Blondel. Δημιούργησε, λοιπόν, τρεις βάσεις σοκολάτας με διαφορετικές γεύσεις (μαύρη, σοκολάτας γάλακτος, και λευκή) οι οποίες κι έχουν ενδιάμεσα δυο οπές για να δέχονται η μία την γέμιση και η άλλη τη γαρνιτούρα που κάθε φορά λαχταρούμε. Η γέμιση ποικίλει ανάλογα με τη βάση που θέλουμε: για τη βάση από σοκολάτα υγείας προορίζονται φρούτα, ξηροί καρποί για εκείνη από σοκολάτα γάλακτος ενώ η βάση λευκής σοκολάτας είναι ιδανική για διάφορα λικέρ. Για την γαρνιτούρα ακολουθείται το ίδιο σκεπτικό : καράμελα, αμυγδαλωτά ή διάφορα μπισκότα, είναι μερικές από τις λιχουδιές που βρίσκονται στη διάθεσή μας και στις ορέξεις μας.

Η σοκολατένια διπλωματική εργασία που φέρει το όνομα “Sweet play : DONT PLAY WITH THE FOOD” ενθουσίασε τους απαιτητικούς καθηγητές της σχολής Ecal, την οποία μάλιστα και βράβευσαν.

H νεαρή και ταλαντούχα Elsa Lambinet, που στο βιογραφικό της μετρά αξιοζήλευτες συνεργασίες, εκμηστηρεύτηκε στο ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ το όνειρό της να προωθήσει την γλυκιά της ιδέα, έτσι να την μοιραστεί με το ευρύ κοινό και να ξεπεράσει τα όρια μιας απλής μεταπτυχιακής εργασίας.

Το “Sweet play” αποτελεί απόδειξη πως ποτέ η δημιουργία της αγαπημένης μας σοκολάτας δεν ήταν πιο διασκεδαστική και πιο προσωπική!

www.lambinetelsa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.