Αρωματικές γαρίδες με δεντρολίβανο

γαρίδες με δεντρολίβανο
Γαρίδες με δεντρολίβανο

Χρόνος προετοιμασίας: 40 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 6 minutes

Συνολικός χρόνος: 46 minutes

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 210

Γαρίδες με δεντρολίβανο

Αρωματικές γαρίδες με δεντρολίβανο από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμες γαρίδες σε μαρινάδα μυρωδικών και ψημένες σε κλαράκια δεντρολίβανου.

Υλικά

½ φλιτζ. ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
6 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο)
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. σπόροι κόλιανδρου, σπασμένοι στο γουδί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. μεγάλες γαρίδες (περίπου 12 γαρίδες), φρέσκες ή κατεψυγμένες, ολόκληρες
2 σφηνάκια ούζο

Εκτέλεση

Σε ένα ρηχό ταψάκι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τα κλαδάκια του δεντρολίβανου, το μέλι, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις ακαθάριστες γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν καλά από τα υλικά και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το κεφάλι. Τις τυλίγουμε και τις περνάμε ανά δύο σε κάθε κλαράκι δεντρολίβανου. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει αποξηραμένο δεντρολίβανο, περνάμε τις γαρίδες σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια κομμένα στη μέση).
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα σουβλάκια γαρίδας για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το υγρό της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Μόλις εξατμιστεί το ούζο αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τις σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.