Κι όμως, αυτά τα γλυπτά είναι φτιαγμένα από τυρί

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το ότι η γαστρονομία εμπνέεται από την τέχνη και το αντίστροφο είναι πλέον αποδεκτό. Φορέματα από σοκολάτα, κοστούμια και τσάντες από μπέιγκελς, σοκολατένια μολύβια, γλυπτά από κρέας αποδεικνύουν ότι η λαχτάρα για νόστιμες δημιουργίες δεν είναι ποτέ αρκετή. Οι λάτρεις των τυριών βρήκαν τη δική τους πηγή έμπνευσης στα γλυπτά του καλλιτεχνικού διδύμου Ich&Kar. Οι δυο γραφίστες πίσω από το όνομα Ich&Kar, λάτρεις των γαλλικών τυριών, χρησιμοποίησαν  γνωστά τυριά της γαλλικής κουζίνας, όπως Brie, Comté, Camembert και Pont l’Eveque για να δημιουργήσουν διάφορα γλυπτά. Λάτρεις της γαλλικής κουζίνας και κυρίως των τυριών της, οι Ich&Kar ήθελαν να ξεφύγουν από τη γαλλική παράδοση που θέλει το τυρί να καταναλώνεται προς το τέλος κάθε γεύματος, πριν το επιδόρπιο κι αποφάσισαν να δημιουργήσουν διάφορα γλυπτά από τυρί που θα έχουν ως αναφορά κάποιο καλλιτεχνικό κίνημα, ένα αρχιτεκτονικό έργο ή ένα γλυπτό.

Στο εγχείρημα τους συνεργάστηκαν με το γνωστό γαλλικό κατάστημα Marie Quatrehomme, ένα από τα καλύτερα καταστήματα στο Παρίσι που πωλούν αποκλειστικά τυριά, ώστε να διαλέξουν τα κατάλληλα τυριά για τα πρωτότυπα αυτά γλυπτά, αφού έπρεπε τα τυριά να είναι αρκετά σκληρά, αλλά και εύπλαστα.  Ο φωτογραφικός φακός του Jean-Jacques Pallot αποθανάτισε τα τυρένια γλυπτά και το αποτέλεσμα είναι πραγματικό αξιοθαύμαστο. 

Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν τόσο μεγάλη που τα γλυπτά του ντουέτου εκτέθηκαν και στη Νέα Υόρκη, στο κατάστημα ντελικατέσεν French Cheese Board, όπου οι τυχεροί θαμώνες είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν εκτός από το να τα θαυμάσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.