ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΦινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Φινανσιέ Συνταγή
Εκτύπωση

Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Τα φινανσιέ είναι γαλλικά μικρά κεκάκια σαν μάφινς αλλά πιο ζουμερά. Με τα πρώτα φρούτα της εποχής θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά γλυκά!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 110θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αμύγδαλα άψητα αλεσμένα σε σκόνη στο μούλτι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. στέβια
  • 375 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 βανίλιες φρούτα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • 5-6 φράουλες κομμένες σε τέταρτα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165οC και βάζουμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφινς.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το ξύσμα λεμονιού. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τη στέβια, το γιαούρτι, και το εκχύλισμα βανίλιας. Κατόπιν, κάνουμε μια λακούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, στο κέντρο, και ρίχνουμε το μείγμα υγρών υλικών. Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Γεμίζουμε το μείγμα τις θήκες κατά τα 2/3, τοποθετούμε από πάνω από μια-δυο φέτες νεκταρίνια και τις φέτες φράουλας. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tips

Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις βανίλιες με άλλα φρούτα της αρεσκείας μας, όπως φράουλα, βατόμουρο, blueberries, κεράσι, πράσινο μήλο, ροδάκινο κλπ.

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μοσχαρίσιο φιλέτο σωτέ

Συνταγή για μοσχαρίσιο φιλέτο σωτέ !

Κεϊμά γιαουρτλού

Το πιο λαχταριστό κεϊμά γιαουρτλού! Ένα αυθεντικό πολίτικο φαγητό που θυμίζει το κλασικό γιαουρτλού. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την.

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Απίθανο αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια και κρασί. Ζουμερό και πανεύκολο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να την φτιάξετε.

Περισσότερα άρθρα

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ