Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 25 minutes

Μερίδες: 12

Υλικά

Συνταγή & φωτογραφία: Αθηνά Πάνου, Sugarbuzz.gr



60g. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40g. αμύγδαλα σε σκόνη
90g. μαργαρίνη
ασπράδια από 2 αυγά
60g. γιαούρτι με 2% λιπαρά
50g. μέλι
1κ.γ. εσάνς βανίλιας
2 βανίλιες (φρούτα) ή ροδάκινα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165οC και βάζουμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφινς.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το ξύσμα λεμονιού. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τη στέβια, το γιαούρτι, και το εκχύλισμα βανίλιας. Κατόπιν, κάνουμε μια λακούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, στο κέντρο, και ρίχνουμε το μείγμα υγρών υλικών. Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Γεμίζουμε το μείγμα τις θήκες κατά τα 2/3, τοποθετούμε από πάνω από μια-δυο φέτες νεκταρίνια και τις φέτες φράουλας. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tips

Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις βανίλιες με άλλα φρούτα της αρεσκείας μας, όπως φράουλα, βατόμουρο, blueberries, κεράσι, πράσινο μήλο, ροδάκινο κλπ.

https://www.mamapeinao.gr/financiers-i-ugra-mafins-me-banilies/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.