ΑρχικήΆρθραH Google τιμά την αγαπημένη σεφ της Αμερικής

H Google τιμά την αγαπημένη σεφ της Αμερικής

Πολύ πριν τα τηλε-μαγειρέματα γίνουν το απόλυτο trend, την εποχή που το φουά γκρα και οι πατάτες ογκρατέν φάνταζαν στους Αμερικανούς ένα μακρινό και απρόσιτο όνειρο, η Julia McWilliams, κατά κόσμον Julia Child, ανέλαβε δράση και έφερε τις γαλλικές περίτεχνες γεύσεις κοντά στο αμερικανικό όνειρο. Με αφορμή τα εκατοστά γενέθλια της Child, το σημερινό doodle της Google τιμά την Αμερικανίδα σεφ για τη μεγάλη της προσφορά στην Αμερικανική κουλτούρα.

Αν και είναι διάσημη για τις μαγειρικές της ικανότητες, η καριέρα της περιλαμβάνει επαγγέλματα όπως κειμενογράφος, διαφημίστρια αλλά και σε υπηρεσία απόρρητων πληροφοριών. Όταν μετακόμισε με το σύζυγό της στο Παρίσι το 1948, συνειδητοποίησε το πάθος της για τη μαγειρική και τη γαλλική κουζίνα και έτσι γράφτηκε στην περίφημη σχολή Cordon Bleu.

Με τα βιβλίο και τις τηλεοπτικές της εκπομπές κατάφερε να απλοποιήσει την πολύπλοκη στα μάτια των Αμερικανών γαλλική κουζίνα και έγινε η πρώτη τηλεοπτική μαγείρισσα της Αμερικής. Το κοινό την λάτρεψε, οι Αμερικανίδες νοικοκυρές έμαθαν το περίφημο μοσχαράκι μπουργκινιόν και άλλες 523 μοναδικές συνταγές στη Βίβλο της μαγειρικής, όπως πολλοί αποκαλούν το βιβλίο της Child «Mastering the Art of French Cooking».

Εκτός από την απόλυτη επιτυχία της σε κάθε είδους κουζίνα, η Julia Child έχει διατελέσει και διδάκτωρ μαγειρικής σε πανεπιστήμια όπως το Harvard, Brown και Smith College. Σήμερα, η κουζίνα της διάσημης σεφ δεσπόζει στο Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας, ενώ στην ταινία «Julie & Julia » όπου η Meryl Streep ενσάρκωσε την Julia Child, γνωρίσαμε καλύτερα  «τι εστί» Julia Child.

Με το χιούμορ, τη ζωντάνια και την άριστη τεχνογνωσία της κέρδισε την εμπιστοσύνη των νοικοκυρών και μία θέση στην καρδιά κάθε Αμερικανίδας μαγείρισσας. Εξάλλου, η ίδια έχει δηλώσει ότι «οι άνθρωποι που αγαπούν το φαγητό είναι πάντα οι καλύτεροι». Εμείς, δε μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε!

 

 

Άννα Ευθυμίου

 

Eικόνα: Dallas News

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γαλλική Κερασόπιτα ή Κλαφουτί (clafoutis)

Το κλαφουτί είναι ένα εύκολο γαλλικό γλυκό που θυμίζει κερασόπιτα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κεράσια στο κλαφουτί με φράουλες, ροδάκινα, μήλα, σύκα ή ό,τι φρούτο προτιμάτε!

Ζεστή σοκολάτα με καρύδα 

Μία πολύ πρωτότυπη συνταγή για ζεστή σοκολάτα με καρύδα και μαρέγκα, που δίνουν απίστευτο γευστικό αποτέλεσμα στο αγαπημένο μας ρόφημα!

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Βρήκαμε τους δυο τρόπους για να συντηρήσετε τον πελτέ ντομάτας για μήνες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ