Πώς μαγειρεύεται η κινόα

Πώς μαγειρεύεται η κινόα

Πώς μαγειρεύεται η κινόα!

Είναι η νέα μόδα στα superfoods καθώς και μία φρέσκια λύση για όσους αναζητούν τροφές με λίγες θερμίδες εν όψει καλοκαιριού και παραλίας! Ο λόγος για την κινόα, ένα θάμνο ο οποίος παράγει βρώσιμους σπόρους σε χρώματα όπως άσπρο, μαύρο, κόκκινο αλλά και μπλε, για εσάς που θέλετε χρώμα στο φαγητό σας. Είναι εύπεπτη, δεν περιέχει γλουτένη και έχει ελαφρώς τραγανή υφή και γεύση που, όταν μαγειρευτεί, θυμίζει ξηρούς καρπούς.

Οι σπόροι κινόα περιέχουν εννέα αμινοξέα, μεταλλικά ιχνοστοιχεία και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γεγονός που την καθιστά σχεδόν ολοκληρωμένη τροφή.

Πώς μαγειρεύεται η κινόα;

Με την κινόα θα φτιάξετε νοστιμότατα πιάτα, ιδανικά για εσάς που είστε χορτοφάγοι ή απλώς κάνετε δίαιτα, όπως αυτή τη συνταγή για σαλάτα με κινόα, βραστά λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ντρέσιγνκ λαδολέμονο!

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πράσινα φασολάκια
  • 2 μικρά καρότα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • ½ πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή κόλιανδρο
  • ½ φλιτζάνι κομμένα καρύδια ή κάσιους

Για το ντρέσιγκ λαδολέμονο:

  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλιά γλυκού αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε την κινόα σε πολύ νερό, τρίβοντας τους σπόρους με το χέρι ώστε να φύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Στη συνέχεια στραγγίζουμε, τοποθετούμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε για 15 – 20 λεπτά (το μέγιστο) σε μέτρια θερμοκρασία. Απομακρύνουμε από το μάτι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η κινόα.

Βράζουμε τα φασολάκια, τα καρότα και τις πιπεριές για 5 λεπτά. Κόβουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και τον βασιλικό. Φτιάχνουμε το ντρέσιγνκ χτυπώντας το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το φρέσκο πιπέρι στο μπλέντερ για λίγα λεπτά. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα λαχανικά, την κινόα και τα καρύδια και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Σερβίρουμε αμέσως, ή εναλλακτικά, μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να σερβίρουμε κρύο. Η καλοκαιρινή μας σαλάτα με κινόα είναι έτοιμη! Bonus tip: Μπορείτε να μαγειρέψετε πρώτα την κινόα, να την διατηρήσετε στο ψυγείο και να ετοιμάσετε τη συνταγή σε 20 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Διαβάστε επίσης: Συνταγή για υπέροχο αφράτο κέικ

Εικόνα via www.sproutedkitchen.com/home/2010/1/26/mediterranean-quinoa-bowl.html

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.