Πώς μαγειρεύεται η κινόα!
Είναι η νέα μόδα στα superfoods καθώς και μία φρέσκια λύση για όσους αναζητούν τροφές με λίγες θερμίδες εν όψει καλοκαιριού και παραλίας! Ο λόγος για την κινόα, ένα θάμνο ο οποίος παράγει βρώσιμους σπόρους σε χρώματα όπως άσπρο, μαύρο, κόκκινο αλλά και μπλε, για εσάς που θέλετε χρώμα στο φαγητό σας. Είναι εύπεπτη, δεν περιέχει γλουτένη και έχει ελαφρώς τραγανή υφή και γεύση που, όταν μαγειρευτεί, θυμίζει ξηρούς καρπούς.
Οι σπόροι κινόα περιέχουν εννέα αμινοξέα, μεταλλικά ιχνοστοιχεία και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γεγονός που την καθιστά σχεδόν ολοκληρωμένη τροφή.
Πώς μαγειρεύεται η κινόα;
Με την κινόα θα φτιάξετε νοστιμότατα πιάτα, ιδανικά για εσάς που είστε χορτοφάγοι ή απλώς κάνετε δίαιτα, όπως αυτή τη συνταγή για σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ξύσμα λεμονιού!