ΑρχικήΆρθραΠώς μαγειρεύεται η κινόα

Πώς μαγειρεύεται η κινόα

Πώς μαγειρεύεται η κινόα!

Είναι η νέα μόδα στα superfoods καθώς και μία φρέσκια λύση για όσους αναζητούν τροφές με λίγες θερμίδες εν όψει καλοκαιριού και παραλίας! Ο λόγος για την κινόα, ένα θάμνο ο οποίος παράγει βρώσιμους σπόρους σε χρώματα όπως άσπρο, μαύρο, κόκκινο αλλά και μπλε, για εσάς που θέλετε χρώμα στο φαγητό σας. Είναι εύπεπτη, δεν περιέχει γλουτένη και έχει ελαφρώς τραγανή υφή και γεύση που, όταν μαγειρευτεί, θυμίζει ξηρούς καρπούς.

Οι σπόροι κινόα περιέχουν εννέα αμινοξέα, μεταλλικά ιχνοστοιχεία και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γεγονός που την καθιστά σχεδόν ολοκληρωμένη τροφή.

Πώς μαγειρεύεται η κινόα;

Με την κινόα θα φτιάξετε νοστιμότατα πιάτα, ιδανικά για εσάς που είστε χορτοφάγοι ή απλώς κάνετε δίαιτα, όπως αυτή τη συνταγή για σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ξύσμα λεμονιού!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χταπόδι Ψητό

Συνταγή για χταποδάκι ψημένο στο ζουμάκι του!

Σαλάτα κουνουπίδι, μπαχαρικά και σως γιαούρτι ταχίνι

Τραγανή σαλάτα με κουνουπίδι και αρωματική σως με γιαούρτι και ταχίνι. Αποτελεί ένα θαυμάσιο κυρίως γεύμα, ιδανικό για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό

Το πιο απίθανο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι που έχετε δοκιμάσει. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το παγωτό καϊμάκι στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να μαλακώσει και να γίνει τέλειο.

Περισσότερα άρθρα

Πώς αποστειρώνουμε βάζα

Ο Τάσος Αντωνίου μας δείχνει πώς αποστειρώνουμε βάζα για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού.

Το φτηνό υλικό που απογειώνει κάθε φαγητό

Το αποξηραμένο κρεμμύδι είναι το φτηνό υλικό που ταιριάζει σε πιάτα όπως κρέας και κοτόπουλο μέχρι σούπες και σαλάτες. Μάθετε γιατί!

Διαγωνισμός με δώρο ένα σετ πρωινού!

Ένας μεγάλος τυχερός κερδίζει αυτό το υπέροχο σετ πρωινού από τον Τάσο Αντωνίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ