ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΚλασικό σνίτσελ χοιρινό

Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα

Χοιρινό σνίτσελ συνταγή
Εκτύπωση

Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα και φρέσκο λεμόνι. 
Πιάτο Κυρίως πιάτο
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σνίτσελ
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Θερμίδες 356θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 2 κομμάτια χοιρινό τρανς για σνίτσελ περίπου 150-170 γρ.
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko

Εκτέλεση

  • Για το τέλειο σνίτσελ θα χρειαστούμε εξαιρετικά λεπτά κομμάτια από χοιρινό τρανς για σνίτσελ, με πάχος περίπου 4-5 χιλιοστά. Ζητηστε από τον κρεοπώλη σας να τα κοπανήσει με τη βοήθεια ειδικού σφυριού κρέατος με αιχμές ώστε να πετύχει την υφή που θα επιτρέψει να “πιάσει” σωστά το πανάρισμα.
  • Αλατίζουμε το κρέας από κάθε πλευρά και κατόπιν ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι. Σειρά έχει το πανάρισμα. Πάντα ξεκινάμε από το αλεύρι, το οποίο έχουμε βάλει σε ευρύχωρο πιάτο. Το ακουμπάμε ελαφρώς, να αλευρωθεί όλη η επιφάνεια του χοιρινού. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά. Τώρα περνάμε το αλευρωμένο κρέας από χτυπημένο αυγό. Για το τέλος περνάμε το κρέας από την τριμμένη φρυγανιά. Προσέχουμε να απλωθεί σε όλο το κρέας το πανάρισμα.
  • Μεταφέρουμε προσεκτικά το κρέας σε τηγάνι με ζεστό ηλιέλαιο στους 160οC ή μέχρι να αχνίζει ελαφρώς. Τηγανίζουμε για περίπου 1 με 2 λεπτά το πολύ. Με τη βοήθεια τσιμπίδας γυρίζουμε το κρέας ώστε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από τις δυο πλευρές, το αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε το σνίτσελ ζεστό γαρνίροντας με φρέσκο λεμονάκι. Συνοδεύουμε προαιρετικά με πατατοσαλάτα.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

Πορτοκαλόπιτα που μοσχοβολά εσπεριδοειδή! Αφράτη, γευστική, πεντανόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας γλυκό. Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι κόλλημμα.

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Συνταγή για γεμιστούς κολοκυθοανθούς με κρούστα!

Παγωτό κακάο

Συνταγή για υπέροχο σπιτικό παγωτό κακάο!

Περισσότερα άρθρα

7 tips για τη συντήρηση των τροφίμων πριν τις διακοπές

Αξιοποιήστε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και τα ντουλάπια σας πριν φύγετε για διακοπές με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για οικονομία.

2 απίστευτα γλυκά με λεμόνι που πρέπει να φτιάξεις σήμερα

Φτιάξτε τα καλύτερα γλυκά με λεμόνι και θα ενθουσιαστείτε. Αυτές οι συνταγές για γλυκά είναι εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και μοσχοβολούν λεμόνι!

6 βήματα για να συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι

Πώς θα συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι ώστε να καίει λιγότερο και να μη χαλάσει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ