Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα

Χοιρινό σνίτσελ

Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Τάσος Αντωνίου
Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα και φρέσκο λεμόνι. 
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 15 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτο
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 356 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 2 κομμάτια χοιρινό τρανς για σνίτσελ περίπου 150-170 γρ.
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Για το τέλειο σνίτσελ θα χρειαστούμε εξαιρετικά λεπτά κομμάτια από χοιρινό τρανς για σνίτσελ, με πάχος περίπου 4-5 χιλιοστά. Ζητηστε από τον κρεοπώλη σας να τα κοπανήσει με τη βοήθεια ειδικού σφυριού κρέατος με αιχμές ώστε να πετύχει την υφή που θα επιτρέψει να “πιάσει” σωστά το πανάρισμα.
  • Αλατίζουμε το κρέας από κάθε πλευρά και κατόπιν ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι. Σειρά έχει το πανάρισμα. Πάντα ξεκινάμε από το αλεύρι, το οποίο έχουμε βάλει σε ευρύχωρο πιάτο. Το ακουμπάμε ελαφρώς, να αλευρωθεί όλη η επιφάνεια του χοιρινού. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά. Τώρα περνάμε το αλευρωμένο κρέας από χτυπημένο αυγό. Για το τέλος περνάμε το κρέας από την τριμμένη φρυγανιά. Προσέχουμε να απλωθεί σε όλο το κρέας το πανάρισμα.
  • Μεταφέρουμε προσεκτικά το κρέας σε τηγάνι με ζεστό ηλιέλαιο στους 160οC ή μέχρι να αχνίζει ελαφρώς. Τηγανίζουμε για περίπου 1 με 2 λεπτά το πολύ. Με τη βοήθεια τσιμπίδας γυρίζουμε το κρέας ώστε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από τις δυο πλευρές, το αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε το σνίτσελ ζεστό γαρνίροντας με φρέσκο λεμονάκι. Συνοδεύουμε προαιρετικά με πατατοσαλάτα.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Σνίτσελ
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.