ΑρχικήΆρθραH Melia Marden γράφει για την Ύδρα

H Melia Marden γράφει για την Ύδρα

Για την Αμερικανίδα σεφ Melia Marden, το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα ηλιόλουστα γραφικά ελληνικά νησιά, και συγκεκριμένα με την όμορφη Ύδρα. 

Στο blog που διαθέτει στην ιστοσελίδα Bon Appetit, η Melia Marden καταγράφει το δικό της ελληνικό καλοκαίρι και μας αποκαλύπτει το λόγο που λαχταρά να επιστρέφει στην Ελλάδα. Η σεφ αποκαλύπτει πως ανακάλυψε την Ύδρα μέσω της μητέρας της, η οποία με τη σειρά της έμαθε τυχαία για τις ομορφιές του νησιού. Με έμφαση τονίζει ότι αυτό που αγαπά πιο πολύ στο νησί του Αργοσαρωνικού είναι το φαγητό και οι ελληνικές ταβέρνες.  Ελληνικές συνταγές όπως τα χόρτα και το λεμονάτο κοτόπουλο εμπνέουν τη σεφ, αν κι αυτό που την ξετρελαίνει είναι τα λαχανικά του τόπου μας, που μπορεί σε μάς να φαντάζουν δεδομένα, για τους ξένους όμως αποτελούν πραγματικούς θησαυρούς, αφού στην πατρίδα τους δεν είναι ποτέ τόσο νόστιμα και λαχταριστά ακόμα και στην όψη. 

Έχοντας ως εφόδια ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια από τον κήπο της αλλά και κοτόπουλο αρωματισμένο με δεντρολίβανο, λεμόνι και μέλι, η Melia Marden με χαρά κι ανυπομονησία  οργανώνει ακόμη ένα πικνίκ σε καΐκι! Φαγητό, συζητήσεις, βουτιές στη θάλασσα και ένα ποτήρι ρετσίνα ολοκληρώνουν την εξόρμηση της παρέας της, ενώ από το γεύμα δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό γιαούρτι, που το συνόδευουν με κεράσια και σιρόπι αμυγδάλου!

Θα κλείσουμε μεταφέροντας τον χαρακτηριστικό επίλογο της Melia Marden: “Το ταξίδι της επιστροφής ήταν όπως πάντα γλυκόπικρο, γνωρίζοντας ότι το τέλος της ημέρας  θα σήμαινε  το τέλος του καλοκαιριού και την επιστροφή στην πόλη. Ήδη, όμως, ανυπομονούσα να μοιραστώ με την οικογένεια και τους φίλους μας τα μελλοντικά πικνίκ σε καΐκια για τα επόμενα χρόνια”.

Η Melia Marden μας άνοιξε την όρεξη για ένα καλοκαιρινό τραπέζι!

 

Άννα Ευθυμίου

 

Πηγή φωτογραφίας: bonappetit

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί

Ρολάκια σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι αλλά και ωσ σνακ για το σχολείο ή το γραφείο.

Mπισκότα με κεφαλοτύρι

Νόστιμα αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι!

Κέικ καρότο με γιαούρτι

Μία πανεύκολη συνταγή για αχνιστό και αφράτο κέικ καρότου με γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι το υλικό που κάνει τη διαφορά σε αυτό το φανταστό γλυκό!

Περισσότερα άρθρα

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

Συνταγές για φοιτητές σε δέκα λεπτά

Συνταγές για φοιτητές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου. Γιατί η φοιτητική ζωή θέλει καλοπέραση και όχι ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Μυστικά και tips για το πιο νόστιμο σπιτικό cheesecake.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ