Ο 1ος διαγωνισμός Star Serve της Heineken είναι γεγονός

Από τον Τάσο Αντωνίου,

Μετά από τον διαγωνισμό Star Serve της Heineken, η φράση “βάλε μου μια draught μπύρα” αλλάζει πλήρως νόημα. Και εξηγούμαστε: το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου βρεθήκαμε στην έκθεση HORECA και παρακολουθήσαμε τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό Star Serve της Heineken. To πρόγραμμα Star Serve είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα της Heineken, που πραγματοποιείται από Draught Masters, με στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού των καταστημάτων στο σωστό τρόπο σερβιρίσματος της βαρελίσιας μπίρας. Μέχρι στιγμής, μόνο στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια, έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό σε παραπάνω από 450 καταστήματα, και συγκεκριμένα πάνω από 2.500 barmen. Μετά από ειδική αξιολόγηση, επιλέχθηκαν οι 20 barmen από την Ελλάδα με τις υψηλότερες επιδόσεις στο σερβίρισμα draught μπίρας Heineken, για να αναμετρηθούν και να αναδειχθεί ο καλύτερος.

Oι 20 φιναλίστ του Star Serve

Οι διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν ανά ζευγάρια σε συνεχείς νοκ-αουτ αγώνες

Ο διαγωνισμός Star Serve της Heineken ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και συναρπαστικός. Οι διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν ανά ζευγάρια σε συνεχείς νοκ-αουτ αγώνες, οι οποίοι όσο πλησίαζε το τελικό αποτέλεσμα ανέβαζαν την αδρεναλίνη του κοινού με κάθε τους κίνηση. Βασικά κριτήρια και βήματα για το τέλειο σερβίρισμα της draught μπίρας ήταν 1. πλύσιμο ποτηριού, 2. γέμισμα ποτηριού, 3. κόψιμο αφρού, 4. έλεγχος της στάθμης του αφρού 5. σερβίρισμα. Η κριτική επιτροπή (κ. Δημήτρης Πολιτικός – Draught Master, κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος – brand manager της Heineken, κ. Eric Decock διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Bartender Competitions στην Ολλανδία) έκρινε αυστηρά τους διαγωνιζόμενους, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια κάθε βήματος, ενώ η αναλυτική βαθμολογία κάθε διαγωνιζόμενου αναγραφόταν live στην οθόνη του κεντρικού stage. 

Η κριτική επιτροπή έδωσε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια κάθε βήματος 

Η αναλυτική βαθμολογία κάθε διαγωνιζόμενου αναγραφόταν live στην οθόνη του κεντρικού stage

Μετά από αρκετές αναμετρήσεις, ο Κώστας Γεωργόπουλος του bar Circulo στο Ναύπλιο κέρδισε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό του Star Serve που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ το φθινόπωρο. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.