ΑρχικήΆρθραΟ 1ος διαγωνισμός Star Serve της Heineken είναι γεγονός

Ο 1ος διαγωνισμός Star Serve της Heineken είναι γεγονός

Από τον Τάσο Αντωνίου,

Μετά από τον διαγωνισμό Star Serve της Heineken, η φράση “βάλε μου μια draught μπύρα” αλλάζει πλήρως νόημα. Και εξηγούμαστε: το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου βρεθήκαμε στην έκθεση HORECA και παρακολουθήσαμε τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό Star Serve της Heineken. To πρόγραμμα Star Serve είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα της Heineken, που πραγματοποιείται από Draught Masters, με στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού των καταστημάτων στο σωστό τρόπο σερβιρίσματος της βαρελίσιας μπίρας. Μέχρι στιγμής, μόνο στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια, έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό σε παραπάνω από 450 καταστήματα, και συγκεκριμένα πάνω από 2.500 barmen. Μετά από ειδική αξιολόγηση, επιλέχθηκαν οι 20 barmen από την Ελλάδα με τις υψηλότερες επιδόσεις στο σερβίρισμα draught μπίρας Heineken, για να αναμετρηθούν και να αναδειχθεί ο καλύτερος.

Oι 20 φιναλίστ του Star Serve

Οι διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν ανά ζευγάρια σε συνεχείς νοκ-αουτ αγώνες

Ο διαγωνισμός Star Serve της Heineken ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και συναρπαστικός. Οι διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν ανά ζευγάρια σε συνεχείς νοκ-αουτ αγώνες, οι οποίοι όσο πλησίαζε το τελικό αποτέλεσμα ανέβαζαν την αδρεναλίνη του κοινού με κάθε τους κίνηση. Βασικά κριτήρια και βήματα για το τέλειο σερβίρισμα της draught μπίρας ήταν 1. πλύσιμο ποτηριού, 2. γέμισμα ποτηριού, 3. κόψιμο αφρού, 4. έλεγχος της στάθμης του αφρού 5. σερβίρισμα. Η κριτική επιτροπή (κ. Δημήτρης Πολιτικός – Draught Master, κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος – brand manager της Heineken, κ. Eric Decock διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Bartender Competitions στην Ολλανδία) έκρινε αυστηρά τους διαγωνιζόμενους, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια κάθε βήματος, ενώ η αναλυτική βαθμολογία κάθε διαγωνιζόμενου αναγραφόταν live στην οθόνη του κεντρικού stage. 

Η κριτική επιτροπή έδωσε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια κάθε βήματος 

Η αναλυτική βαθμολογία κάθε διαγωνιζόμενου αναγραφόταν live στην οθόνη του κεντρικού stage

Μετά από αρκετές αναμετρήσεις, ο Κώστας Γεωργόπουλος του bar Circulo στο Ναύπλιο κέρδισε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό του Star Serve που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ το φθινόπωρο. Καλή επιτυχία!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Μακαρόνια με μπρόκολο

Γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο. Φτιάξτε αυτή τη θρεπτική και νόστιμη μακαρονάδα με μπρόκολο και θα ενθουσιαστείτε!

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα.

Περισσότερα άρθρα

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

Μάρτιος: φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Δείτε ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής για τον μήνα Μάρτιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ