ΑρχικήΣυνταγέςCupcakes σοκολάτας
Εκτύπωση

Cupcakes σοκολάτας

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Cupcakes σοκολάτας
Μερίδες 12
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • Για τη βάση

  • 1 φλιτζάνι + 2 κ.σ αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο
  • 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια ή σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι creme fraiche
  • Για το γλάσο

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 + 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 3 κ.σ κακάο
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι creme fraiche

Εκτέλεση

  • Για τη βάση:
    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε 1/4 φλιτζ. κακάο και το ζεστό νερό. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύουμε 1/2 φλιτζ. βούτυρο και την ζάχαρη.
    Αφού βγάλουμε το μείγμα μας από την φωτιά, το βάζουμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Το χτυπάμε μέχρι να κρυώσει για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το μείγμα μας από κακάο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με 1/2 φλιτζάνι crème fraiche, σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
    Ισομοιράζουμε το μείγμα μας στις θήκες της φόρμας για cupcakes, γεμίζοντάς τα 3/4 κάθε θήκης.
    Ψήνουμε έως ότου τα cupcakes να ροδίσουν στους 180οC. Όταν αρχίσουν να μυρίζουν σαν κέικ, τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι τα cupcakes σας είναι έτοιμα.
    Για το γλάσο:
    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την αφήνουμε να κρυώσει.
    Κατόπιν, χτυπάμε το τυρί κρέμα και 1/4 φλιτζ. βούτυρο να αφρατέψουν σε ένα μίξερ για 3-4 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, 3 κουτ. σούπας κακάο και το αλάτι. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα (έχουμε σιγουρευτεί ότι είναι κρύα) και 1/2 φλιτζάνι crème fraiche.
    Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και γαρνίρουμε τα cupcakes χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής ή ένα μαχαίρι.
    Tip: Αν το γλάσο βγει πολύ υγρό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί! Επίσης, αντί για crème fraiche μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Ωστόσο, η crème fraiche κάνει το γλάσο να είναι όσο πρέπει γλυκό, και όχι λιγωτικό!

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Δείτε ακόμα

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ