ΑρχικήΆρθραΗ Εμμανουέλα μαγειρεύει με συσκευές Electrolux

Η Εμμανουέλα μαγειρεύει με συσκευές Electrolux

Όσο περισσότερο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τόσο πιο πολύ μας ανοίγει η όρεξη για λαχταριστές συνταγές για όλη την οικογένεια. Ειδικά όταν πρόκειται να μαγειρέψουμε εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στις νέες συσκευές Inspiration Range της Electrolux, τότε η προετοιμασία του φαγητού γίνεται πραγματική απόλαυση!

Σήμερα, η Εμμανουέλα από το blog Eating Around θα μας ετοιμάσει Χριστουγεννιάτικο φιλέτο κοτόπουλου, με κόκκινη σάλτσα, ρόδια και αμύγδαλα. Δείτε το video και αφεθείτε στην πιο νόστιμη εορταστική ατμόσφαιρα!

 

Η Εμμανουέλα μαγειρεύει Χριστουγεννιάτικο φιλέτο κοτόπουλου! from Μαμα Πειναω on Vimeo.

 

 

Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλου, με κόκκινη σάλτσα, ρόδια και αμύγδαλα

Υλικά

 

  • 1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 ρόδι
  • 4-5 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • 50ml κόκκινο κρασί
  • 100γρ. αμύγδαλα σε φιλέ
  • 50γρ. βούτυρο για το δέσιμο της σάλτσας
  • Λίγο πελτέ ντομάτας
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Αλάτι/πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

 

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά τα αμύγδαλα μόνα τους, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ελκυστικό χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο, μέχρι να γίνει το φαγητό. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο, μέχρι να σφίξει το κρέας και να ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε τον πελτέ, τον χυμό από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας και να μαλακώσει το κρέας, για περίπου μισή ώρα. Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε και το ρόδι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το βούτυρο και σε λίγα λεπτά σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και έτοιμο το γιορτινό πιάτο. 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κεϊμά γιαουρτλού

Το πιο λαχταριστό κεϊμά γιαουρτλού! Ένα αυθεντικό πολίτικο φαγητό που θυμίζει το κλασικό γιαουρτλού. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την.

Γρήγορη σοκολατόπιτα

Γρήγορη σοκολατόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε την πιο γρήγορη σοκολατόπιτα με πραλίνα, μπανάνες, φιστικοβούτυρο και όλοι θα ξετρελαθούν.

Σπαγγέτι με σάλτσα από πιπεριά

Υπέροχη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, ξηρούς καρπούς και γραβιέρα. Όλη η νοστιμιά της Μεσογείου σε ένα πιάτο!

Περισσότερα άρθρα

7 μοναδικά γλυκά με ταχίνι!

Διαλέξαμε τα 6 καλύτερα γλυκά με ταχίνι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Υπέροχα γλυκά με ταχίνι που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

Μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες

Απίθανοι, τραγανοί, βουτυράτοι κουραμπιέδες στο πι και φι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ