Όσο περισσότερο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τόσο πιο πολύ μας ανοίγει η όρεξη για λαχταριστές συνταγές για όλη την οικογένεια. Ειδικά όταν πρόκειται να μαγειρέψουμε εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στις νέες συσκευές Inspiration Range της Electrolux, τότε η προετοιμασία του φαγητού γίνεται πραγματική απόλαυση!
Σήμερα, η Εμμανουέλα από το blog Eating Around θα μας ετοιμάσει Χριστουγεννιάτικο φιλέτο κοτόπουλου, με κόκκινη σάλτσα, ρόδια και αμύγδαλα. Δείτε το video και αφεθείτε στην πιο νόστιμη εορταστική ατμόσφαιρα!
Η Εμμανουέλα μαγειρεύει Χριστουγεννιάτικο φιλέτο κοτόπουλου! from Μαμα Πειναω on Vimeo.
Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλου, με κόκκινη σάλτσα, ρόδια και αμύγδαλα
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο
- 1 ρόδι
- 4-5 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- 50ml κόκκινο κρασί
- 100γρ. αμύγδαλα σε φιλέ
- 50γρ. βούτυρο για το δέσιμο της σάλτσας
- Λίγο πελτέ ντομάτας
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά τα αμύγδαλα μόνα τους, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ελκυστικό χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο, μέχρι να γίνει το φαγητό. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο, μέχρι να σφίξει το κρέας και να ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε τον πελτέ, τον χυμό από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας και να μαλακώσει το κρέας, για περίπου μισή ώρα. Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε και το ρόδι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το βούτυρο και σε λίγα λεπτά σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και έτοιμο το γιορτινό πιάτο.