ΑρχικήΆρθραΗ ιστορία των νάτσος

Η ιστορία των νάτσος

Όσοι πιστεύετε ότι τα νάτσος είναι παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε! Για του λόγου το αληθές, μπορεί να φτιάχτηκαν για πρώτη φορά στο Μεξικό, ωστόσο η αυθεντική μεξικάνικη συνταγή για νάτσος διαφέρει πολύ από αυτή που ξέρουμε σήμερα.

Τα νάτσος οφείλουν την ύπαρξη τους στον Ignacio Anaya, σεφ στο εστιατόριο Victory Club της μικρής πόλης Piedras Negras, που βρίσκεται μία ανάσα από τα σύνορα της αμερικανικής πολιτείας του Τέξας και του Μεξικό.

Κατά την ιστορία, το 1943 δώδεκα κυρίες, σύζυγοι Αμερικανών αξιωματικών, μετά από μία ημέρα εξαντλητικής βόλτας στην αγορά, έφτασαν στη μικρή μεξικανική πόλη και επισκέφθηκαν το εν λόγω εστιατόριο, αφού αυτό είχε κλείσει. Ο Ignacio Anaya, θέλοντας να εξυπηρετήσει τις κυρίες, μπήκε στην κουζίνα και προσπάθησε με τα υλικά που είχαν περισσέψει να δημιουργήσει ένα νέο πιάτο. Χρησιμοποίησε λίγο ψημένο ψωμί, στο οποίο έτριψε αμερικανικό τυρί Ουινσκόνσιν, στη συνέχεια το έψησε στη σχάρα μέχρι να λιώσει το τυρί και συνόδευσε με λίγη πιπεριά jalapeno. Όταν σέρβιρε το νέο του πιάτο στις πελάτισσες, εκείνες ενθουσιάστηκαν, και μάλιστα μία από αυτές το αποκάλεσε «η σπεσιαλιτέ του Nacho», αποκαλώντας χαϊδευτικά Nacho τον σεφ Ignacio.

Έτσι, το ψημένο ψωμί που έφτιαξε πρόχειρα ο Ignacio Anaya, διαδόθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ με το όνομα nachos. Βέβαια, το διάσημο ορεκτικό οφείλει τη φήμη που έλαβε στην Αμερική στη σερβιτόρα Carmen Rocha του εστιατορίου El Cholo στο San Antonio του Τέξας, η οποία έφτιαχνε νάτσος για τους αγαπημένους της πελάτες. Γρήγορα τα νάτσος της απέκτησαν θαυμαστές, ενώ όταν η Carmen δούλεψε στο El Cholo του Λος Άντζελες, η μόδα αυτής της μεξικανικής νοστιμιάς εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του φωτός και μεταξύ των διάσημων θαμώνων που αγάπησαν τα νάτσος της Carmen Rocha, είναι και ο ηθοποιός Jack Nicholson.

Τα νάτσος πλέον είναι αγαπημένη λιχουδιά ανά τον κόσμο, γι’ αυτό δεν είναι και τυχαίο το γεγονός ότι η 21η Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νάτσος! Και όπως λένε οι Μεξικάνοι λάτρεις των νάτσος…. buenas nachos!

 

 

Άννα Ευθυμίου

Εικόνα: blogto.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ντονέρ κεμπάπ

Φτιάξε σπιτικό ντονέρ κεμπάπ, ζουμερό και απόλυτα γευστικό! Το ντονέρ κεμπάπ συνοδεύεται από φρέσκο κρεμμυδάκι, ντομάτα και πίτα.

Σαλάτα με σύκα και blue cheese

Συνταγή για σαλάτα με σύκα και blue cheese.

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Δοκιμάστε αυτή τη χορταστική πιπερόπιτα με το μυστικό μείγμα μπαχαρικών του Τάσου και θα ξετρελαθείτε!

Περισσότερα άρθρα

Ιδέες για να διακοσμήσετε τη βασιλόπιτα

Η φετινή βασιλόπιτα θα είναι η ομορφότερη χάρη σε αυτά τα μικρά μυστικά διακόσμησης!

6 εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ

Σας παρουσιάζουμε 6 έξυπνες, οικονομικές και χρηστικές εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα και τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ.

5 φαγητά που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ