ΑρχικήΣυνταγέςΠαπρικάζ με γιαούρτι

Παπρικάζ με γιαούρτι

Παπρικάζ με γιαούρτι Συνταγή
Εκτύπωση

Παπρικάζ με γιαούρτι

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Παπρικάζ με γιαούρτι
Προετοιμασία 13 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 43 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 385θερμίδες

Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 1/2 φλ. τσαγ. κρασί κόκκινο
  • 400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γραμμ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • βρασμένο ρύζι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά γύρω-γύρω. Αφού αλλάξει χρώμα το φιλέτο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 3-4 λεπτά, όχι παραπάνω. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν οι αλκοόλες σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, το ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε το παπρικάζ με βρασμένο ρύζι.

Tips

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με ψαρονέφρι ή με μοσχαρίσιο φιλέτο. Μπορούμε, επίσης, για να το κάνουμε ακόμη πιο ελαφρύ να αφαιρέσουμε το αλεύρι και να προσθέσουμε το γιαούρτι στη σάλτσα, αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά. Έτσι θα έχουμε ένα νόστιμο και πολύ ελαφρύ πιάτο.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό Snickers

Σπιτικό παγωτό Snickers από τον Τάσο Αντωνίου.

Τυρί σαγανάκι

Σαγανάκι τυρί από τον Τάσο Αντωνίου! Δείτε πώς θα φτιάξατε υπέροχο σαγανάκι από γραβιέρα, με τραγανή χρυσαφένια κρούστα και μαστιχωτή τυρένια γέμιση!

Μαύρες φακές σούπα

Σούπα με μαύρες φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη, γρήγορη, και θρεπτική σούπα με μαύρες φακές, καρότο, πράσο και μυρωδικά που μυρίζει Ελλάδα. 

Περισσότερα άρθρα

9+1 συνταγές για παγωτό που θα λατρέψεις

 Σπιτικό παγωτό σε αγαπημένες γεύσεις και δοκιμασμένες συνταγές, με ελάχιστα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

Ζαχαρωμένα φρούτα για να στολίσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας

Στολίστε τα γιορτινά γλυκά σας με ζαχαρωμένα φρούτα για να δώσετε ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ