Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Αν είσαι λάτρης του αλμυρού και των θερμιδούχων απολαύσεων, τότε δεν μπορεί παρά να εκτιμάς τη γεύση του μπέικον. Λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε αυτή την ελαφρώς καπνιστή γεύση και το λιπάκι το, ενώ είναι απίστευτο το πόσο συμπληρώνει γευστικά ένα burger, μια ομελέτα ή την πίτσα. Το μπέικον, όμως, είναι από εκείνα τα αλλαντικά που θέλουν προσοχή στο πώς θα το μαγειρέψουμε, ώστε να μην γίνει πολύ λιπαρό ή να παραψηθεί με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η γεύση του. Σας προτείνουμε τρεις τρόπους ψησίματος για το πιο νόστιμο μπέικον!
1. Στο τηγάνι
Το τηγανητό μπέικον χρειάζεται ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με παχιά επιφάνεια, γιατί είναι τόσο λεπτό που θα καεί αμέσως. Σε μέτρια φωτιά, τοποθετείστε φέτες μπέικον και τηγανίστε τις από τη μια πλευρά για 5 περίπου λεπτά, δηλαδή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στη συνέχεια και για άλλα 5 λεπτά, τηγανίστε τις και από την άλλη πλευρά.
2. Στον φούρνο
Για όποιον δεν συμπαθεί ιδιαίτερα το τηγάνισμα, μπορεί να ψήσει το μπέικον στον φούρνο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800 βαθμούς. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες μπέικον πάνω σε ένα σκεύος στο οποίο θα έχετε πάνω βάλει λαδόκολλα. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα, δηλαδή ούτε λάδι, ούτε βούτυρο. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά χωρίς να τις γυρίσετε ή να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου για να ελέγξετε. Μόλις είναι έτοιμες, απλώστε τις φέτες πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν τις περιττές λιπαρές ουσίες .
3. Στον φούρνο μικροκυμάτων
Όποιος έχει φούρνο μικροκυμάτων, αν ψήσει εκεί το μπέικον, θα μας θυμηθεί. Η γεύση του δεν υστερεί σε τίποτα. Σε ένα πιάτο απλώστε 2 φύλλα απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τοποθετείστε πάνω τις φέτες μπέικον. Βάλτε τον θερμοστάτη στην ένδειξη για ψήσιμο και ψήστε το μπέικον σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Μόλις το μπέικον είναι έτοιμο, απλώστε τις φέτες ξανά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι αφήστε τις λίγα λεπτά για να απορροφηθούν τα λίπη.