ΑρχικήΆρθραΗ μυστική συνταγή επιτυχίας για τέλειο μπέικον

Η μυστική συνταγή επιτυχίας για τέλειο μπέικον

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Αν είσαι λάτρης του αλμυρού και των θερμιδούχων απολαύσεων, τότε δεν μπορεί παρά να  εκτιμάς τη γεύση του μπέικον. Λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε αυτή την ελαφρώς καπνιστή γεύση και το λιπάκι το, ενώ είναι απίστευτο το πόσο συμπληρώνει γευστικά ένα burger, μια ομελέτα ή την πίτσα. Το μπέικον, όμως, είναι από εκείνα τα αλλαντικά που θέλουν προσοχή στο πώς θα το μαγειρέψουμε, ώστε να μην γίνει πολύ λιπαρό ή να παραψηθεί με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η γεύση του. Σας προτείνουμε τρεις τρόπους ψησίματος για το πιο νόστιμο μπέικον!

1. Στο τηγάνι

Το  τηγανητό μπέικον χρειάζεται ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με παχιά επιφάνεια, γιατί είναι τόσο λεπτό που θα καεί αμέσως. Σε μέτρια φωτιά, τοποθετείστε φέτες μπέικον και τηγανίστε τις από τη μια πλευρά για 5 περίπου λεπτά, δηλαδή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στη συνέχεια και για άλλα 5 λεπτά, τηγανίστε τις και από την άλλη πλευρά.

2. Στον φούρνο

Για όποιον δεν συμπαθεί ιδιαίτερα το τηγάνισμα, μπορεί να ψήσει το μπέικον στον φούρνο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800  βαθμούς. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες μπέικον πάνω σε ένα σκεύος στο οποίο θα έχετε πάνω βάλει λαδόκολλα. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα, δηλαδή  ούτε λάδι, ούτε βούτυρο.  Ψήστε για περίπου 15 λεπτά χωρίς να τις γυρίσετε ή να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου για να ελέγξετε.  Μόλις είναι έτοιμες, απλώστε τις φέτες πάνω σε απορροφητικό  χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν τις περιττές λιπαρές ουσίες .

3. Στον φούρνο μικροκυμάτων

Όποιος έχει φούρνο μικροκυμάτων, αν ψήσει εκεί το μπέικον, θα μας θυμηθεί. Η γεύση του δεν υστερεί σε τίποτα. Σε ένα πιάτο απλώστε 2 φύλλα απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τοποθετείστε πάνω τις φέτες μπέικον. Βάλτε τον θερμοστάτη στην ένδειξη για ψήσιμο και ψήστε το μπέικον σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Μόλις το μπέικον είναι έτοιμο, απλώστε τις φέτες ξανά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι αφήστε τις λίγα λεπτά για να απορροφηθούν τα λίπη.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λουκανικοπιτάκια

Τα πιο νόστιμα λουκανοπιτάκια! Φτιάξτε τη συνταγή για λουκανοπιτάκια του Τάσου με σπιτική ζύμη και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας.

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μια υπέροχη μαρινάδα για χοιρινό με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή.

Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για τηγανιά κοτόπουλου με φέτα και υπέροχη σάλτσα. Αυτή η τηγανιά είναι ο ιδανικός μεζές!

Περισσότερα άρθρα

Φανουρόπιτα: το έθιμο, η ιστορία και δυο μοναδικές συνταγές

Αν θέλετε να βρείτε το αγαπημένο σας χαμένο αντικείμενο, να βγείτε από ένα αδιέξοδο ή να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας, φτιάξτε μια φανουρόπιτα!

10 μυστικά για τέλειες μαρμελάδες

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα; Δείτε εδώ τα μυστικά για άψογες μαρμελάδες, όλο τον χρόνο!

Καλαμπόκι: 5 λόγοι που πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας

Mάθετε ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το καλαμπόκι και γιατί πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ