Αυτή η συσκευή εντοπίζει τη γλουτένη σε όλα τα τρόφιμα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Μια νέα φορητή συσκευή ήρθε για να διευκολύνει τη ζωή όσων είναι αλλεργικοί στη γλουτένη ή γενικότερα εκείνων που αποφάσισαν να απομακρύνουν τη συγκεκριμένη ουσία από τη διατροφή τους.

Η startup εταιρεία 6SensorLabs επένδυσε 4 εκατομμύρια δολάρια στη δημιουργία μιας φορητής συσκευής που θα ανιχνεύει τι είδους αλλεργιογόνα περιέχονται σε κάθε τροφή. Η συγκεκριμένη συσκευή πήρε την ονομασία Canary και θα κοστίζει 150 δολάρια, ενώ μεγάλο πλεονέκτημά της θα είναι το γεγονός ότι θα είναι φορητή και μικρών διαστάσεων, ώστε αυτός που θα την αγοράσει να μπορεί να την έχει συνεχώς μαζί του. Το πρώτο μοντέλο σχεδιάστηκε για να ανιχνεύει τη γλουτένη και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στις αρχές του 2015.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α, δηλώνουν ότι η εφεύρεσή τους θα βοηθήσει σημαντικά όσους έχουν τροφικές αλλεργίες και διστάζουν να γευματίζουν σε εστιατόρια. Ταυτόχρονα θεωρούν ότι είναι μια χρήσιμη συσκευή και για τους επαγγελματίες της εστίασης, αφού με την Calory θα μπορούν να προσαρμόζουν το μενού τους στις ανάγκες των ατόμων που γνωρίζουν, εκ των προτέρων φυσικά, ότι είναι αλλεργικοί σε συγκεκριμένες τροφές. Το πρώτο βήμα έγινε με την Calory που θα τεστάρει αν όντως τα τρόφιμα είναι χωρίς γλουτένη, όπως αναφέρεται στις συσκευασίες τους.

Επόμενος στόχος της 6SensorLabs, που η φιλοσοφία της βασίζεται στο ότι το φαγητό πρέπει να αποτελεί απόλαυση για όλους, είναι κι η δημιουργία μιας ανάλογης εφαρμογής για smartphones, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται τα αποτελέσματα της δικής τους συσκευής με άλλους χρήστες για να υπάρχει μια συνολική και λεπτομερής ενημέρωση για το ποιες τροφές είναι ασφαλείς προς κατανάλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.6sensorlabs.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.