Χταπόδι Ψητό

Χταπόδι Ψητό Συνταγή
Χταπόδι Ψητό Συνταγή
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Χταπόδι Ψητό

Χταπόδι Ψητό Συνταγή η καλυτερη συνταγη.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 40 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Χταπόδι Ψητό
Servings: 4
Θερμίδες: 340 θερμίδες

Υλικά

  • χταπόδι περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμ.
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • δαφνόφυλλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  • Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.
  • Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο –όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταποδάκι για περίπου 1 ώρα και 15΄ έως 1 ώρα και 30΄στους 180οC και το σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Tips
Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι.
Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30’ στην κατάψυξη.
Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι.
2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.