Χταπόδι Ψητό

Χταπόδι Ψητό Συνταγή
Χταπόδι Ψητό Συνταγή
Print

Χταπόδι Ψητό

Χταπόδι Ψητό Συνταγή η καλυτερη συνταγη.
Course Ορεκτικά
Cuisine Ελληνική
Keyword Χταπόδι Ψητό
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 1 ώρα 30 λεπτά
Total Time 1 ώρα 40 λεπτά
Servings 4
Calories 340θερμίδες

Ingredients

  • χταπόδι περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμ.
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • δαφνόφυλλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

Instructions

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  • Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.
  • Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο –όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταποδάκι για περίπου 1 ώρα και 15΄ έως 1 ώρα και 30΄στους 180οC και το σερβίρουμε.

Notes

Tips
Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι.
Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30’ στην κατάψυξη.
Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι.
2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή