Η Τζέιν Όστεν αγαπούσε τις ρομαντικές συνταγές

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Περηφάνεια και Προκατάληψη, Έμμα, Λογική κι Ευαισθησία είναι μερικά από το πιο γνωστά μυθιστορήματα της Jane Austen, της συγγραφέως που με την πένα της απεικόνισε με γλαφυρότητα τα ήθη και τη νοοτροπία των Άγγλων του τέλους του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα. Αντισυμβατική, με σαρκαστική διάθεση και χιούμορ, έδωσε στους γυναικείους χαρακτήρες των έργων της τη δυνατότητα να είναι ανεξάρτητες και να αποφασίσουν εκείνες αν θα παντρευτούν και με ποιον, ξεσκεπάζοντας παράλληλα τα τρωτά σημεία των ανδρών που εμφανίζονται στις σελίδες των μυθιστορημάτων της.

Ανάμεσα στα χιλιάδες βιβλία που εξερευνούν την προσωπικότητα της Jane Austen και το λογοτεχνικό της ύφος, υπάρχει ένα που φέρνει στο φως συνταγές εμπνευσμένες από τα βιβλία και τα γράμματα της Jane Austen. Με τον τίτλο Dinner with Mr. Darcy, το βιβλίο αυτό υπόσχεται στους απανταχού θαυμαστές της Austen ότι θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν φαγητά που απολάμβαναν οι ήρωες των βιβλίων της, αλλά και η ίδια η συγγραφέας. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του ιδιαίτερου αυτού βιβλίου μαγειρικής βλέπουμε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιζε το φαγητό στα έργα της Austen και μαθαίνουμε τις γευστικές προτιμήσεις των Άγγλων πριν από 250 περίπου χρόνια.

Σούπα από αρακά, κέικ με γέμιση μαρμελάδα βερίκοκο, πίτα με γέμιση κρέας περιστεριού, ψητά μήλα, μηλόπιτα, ρολό χοιρινό στον φούρνο είναι μερικές από τις συνταγές που ταξιδεύουν τον αναγνώστη στην κουζίνα της Jane Austen. Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Pen Vogler, ιστορικός φαγητού η οποία προσάρμοσε τις συνταγές στη σύγχρονη εποχή, κάνοντας την εκτέλεση της κάθε συνταγής πιο απλή, ενώ αντικατέστησε κάποια υλικά που πλέον είναι δυσεύρετα με κάποια παρόμοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.