ΑρχικήΆρθραΗμέρες Γαστρονομίας 2015

Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Ημέρες Γαστρονομίας επιστρέφουν στις 22, 23 & 24 Μαΐου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη. Ένα γαστρονομικό ταξίδι, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων στο χώρο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής αλλά και παραγωγών από όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν σε θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις και ανοιχτές συζητήσεις, ενέργειες δικτύωσης, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και ανάδειξης γαστρονομικών προορισμών, εκθέσεις, δια-δραστικές περιηγήσεις, αλλά και άλλες ποικίλες δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνονται, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους επαγγελματίες του χώρου.
Πελοπόννησος Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015

Με στόχο την ολοκληρωμένη ανάδειξη του γαστρονομικού χάρτη μιας περιοχής, οι διοργανωτές των Ημερών Γαστρονομίας ανακηρύσσουν κάθε χρόνο, τον τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό. Με τον τρόπο αυτό δίνεται στην εκάστοτε τιμώμενη περιοχή, η δυνατότητα εκπροσώπησης, προβολής και συμμετοχής στις εκδηλώσεις, καθώς και δικτύωσης και συνεργασιών με τρίτους φορείς.
Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα παρουσιαστεί ένα αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων και φορέων της περιοχής. 

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας
Μετά την απήχηση του πρώτου Athens International Culinary Film Festival (AICFF), η συνέχεια του κατέστη επιβεβλημένη. Επομένως το 2ο AICFF επανέρχεται με ακόμη περισσότερες προβολές φιλμ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation μικρού και μεγάλου μήκους, με θέμα πάντα τη γεύση, τη γαστρονομία, και τον πολιτισμό της. Στο πλαίσιο των Ημερών Γαστρονομίας λοιπόν, οι διοργανωτές προσκαλούν φορείς, επιχειρήσεις, ομάδες, δίκτυα και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν με τις δικές τους ιδέες και προτάσεις, ενώ απευθύνονται και σε όσους επιθυμούν να υποβάλλουν ταινία μικρού μήκους γαστρονομικού ενδιαφέροντος (διάρκειας έως 40′) σε ψηφιακή μορφή (πχ. avi, mpeg4, mov), έως τις 30 Απριλίου 2015 στην ηλεκτρονική σελίδα υποβολής του Φεστιβάλ: http://www.imeres-gastronomias.gr/aicff/submission.html

 

Ημέρες Γαστρονομίας 2015

22, 23 & 24 Μαΐου 2015

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπρουσκέτα με σκορδάτες γαρίδες

Μπρουσκέτα με σκορδάτες γαρίδες και τυρί κρέμα.

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με ελάχιστα υλικά!

Εσπρεσάκια γκανάς

Συνταγή για γρήγορα εσπρεσάκια γκανάς!

Περισσότερα άρθρα

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Βρήκαμε τους δυο τρόπους για να συντηρήσετε τον πελτέ ντομάτας για μήνες!

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερα απολαυστικές, για να γιορτάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την εβδομάδα πριν τη Σαρακοστή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ