Αυτά τα σπαράγγια κέρδισαν το πρώτο βραβείο φωτογραφίας

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Το να φωτογραφίζουμε το φαγητό μας είναι η πρόσφατη αγαπημένη συνήθεια όλων εκείνων που αγαπούν κι εκτιμούν το καλό φαγητό καθώς κι αυτών που έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν την ομορφιά και του πιο απλού αντικειμένου μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό.

Σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς φωτογραφίας, στον iPhone Photography Awards (IPPAAWARDS), δηλαδή για φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με iPhone ή iPad, στην κατηγορία «φαγητό» για το 2014.  την πρώτη θέση κατέλαβε μια φωτογραφία που απεικονίζει σπαράγγια. Η δημιουργός της Alexa Seild, που κατοικεί στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και αναρτά τις φωτογραφίες πλην του Ιnstagram και στην ιστοσελίδα www.westcoastlens.com, αποτύπωσε με τρόπο υπερρεαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα και τόσο ποιητικό και σαγηνευτικό τα σπαράγγια. Η ιδιαιτερότητα που της χάρισε το πρώτο βραβείο ουσιαστικά έγκειται στο ότι κατάφερε να αναδείξει την ομορφιά και το χρώμα ενός λαχανικού με, κατά γενική ομολογία, ένα εντελώς αδιάφορο ως και άχαρο σχήμα.

 

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Chien Nan Lao από την Ταϊβάν που φωτογράφησε κόκκινες πιπεριές με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται η εντύπωση πως πρόκειται για έργο ζωγραφικής, ενώ την τρίτη θέση έλαβε μια φωτογραφία με στρείδια πάνω σε παγάκια της Sofija Strindlund από την Σουηδία που εντυπωσίασε τόσο για τα ζωντανά χρώματά της όσο και για το στήσιμό της.  

Σημαντικό είναι το γεγονός πως και οι τρεις φωτογραφίες δεν έχουν υποστεί καμία μετατροπή ή Photoshop, αφού απαγορεύεται ρητά από τους διοργανωτές του διαγωνισμού, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος όχι μόνο επαγγελματίες φωτογράφοι, αλλά και ερασιτέχνες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.