ΑρχικήΆρθραΙστορική συνταγή για scones

Ιστορική συνταγή για scones

Από την Ιφιγένεια Ιωαννίδου,

 

Τα scones (ή γλυκά ψωμάκια όπως θα λέγονταν στα ελληνικά) είναι μια λιχουδιά που συνοδεύει απαραίτητα το παραδοσιακό τσάι των Βρετανών. Ανακαλύψαμε την ιστορία τους και μοιραζόμαστε μαζί σας μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα scones με σταφίδες!

Πολλοί πιστεύουν ότι οι ρίζες τους είναι από τη Σκωτία και άρχισαν να φτιάχνονται με βρώμη. Τοποθετούσαν τη ζύμη σε ένα ταψί, την έκοβαν σε τρίγωνα κομμάτια και τα βάζανε στο φούρνο ή πάνω στη σόμπα.  Η προέλευση των scones, όπως και το όνομά τους, δεν είναι διευκρινισμένη. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η ονομασία τους προέρχεται από τους βασιλιάδες της Σκωτίας οι οποίοι στέφθηκαν με την πέτρα (stone – scone) του πεπρωμένου.  Άλλοι θεωρούν ότι σχετίζεται με την ολλανδική λέξη “schoonbrot” που σημαίνει καλό λευκό ψωμί, ή από τη γερμανική λέξη “sconbrot” που σημαίνει όμορφο ψωμί. Άλλοι ισχυρίζονται ότι προέρχεται από την ιρλανδική λέξη “sgonn” που είναι η άμορφη μάζα ή μεγάλη μπουκιά.  

Αυτό το μικρό κέικ είναι ένα γρήγορο ψωμί, παρόμοιο με ένα αμερικάνικο μπισκότο, από αλεύρι σιταριού (λευκή ή ολικής αλέσεως), ζάχαρη, σόδα μαγειρέματος, βούτυρο, γάλα και μερικές φορές αυγά. Ψήνεται σε  μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ώστε η ζύμη να αρπάξει γρήγορα εξωτερικά και μέσα να είναι λευκό και μαλακό.

Αν σας άνοιξε η όρεξη διαβάζοντας τη σύντομη ιστορία των scones, φτιάξτε τα δικά σας με την εύκολη και γρήγορη συνταγή του mamapeinao.grΕίναι ιδανικά για πρωινό μαζί με τον καφέ σας ή το τσάι σας. Βρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ. Καλή σας όρεξη! 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελομακάρονα του Τάσου

Αξέχαστα μελομακάρονα, μελωμένα, αφράτα και τραγανά. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για μελομακάρονα του Τάσου και όλοι θα γλείγουν τ δάχτυλά τους!

Χωριάτικη πίτα με πουρέ

Η χωριάτικη πίτα με πουρέ ή πίτα του βοσκού είναι μια τυπική βρετανική συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες ή τα γιορτινά τραπέζια. Φτιάξτε κι εσείς αυτή την εύκολη πίτα του βοσκού με κιμά, αρακά και πουρέ πατάτας! 

Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα

Μπακαλιαροκροκέτες από τον Τάσο Αντωνίου! Τραγανές και χρυσαφένιες κροκέτες με μπακαλιάρο και μπύρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Περισσότερα άρθρα

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν μαγειρεύετε πατάτες

Για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τις τέλειες πατάτες κάθε φορά, δείτε τα πέντε κύρια λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

5 σημεία στην κουζίνα που φωλιάζουν τα μικρόβια & πώς να τα εξολοθρεύσετε

Τα μικρόβια στην κουζίνα κρύβονται σε σημεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Μάθετε πώς θα τα εξολοθρεύσετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ