Μπισκότα κανέλας

Μπισκότα κανέλας

Μπισκότα με κανέλα τα οποία ετοιμάζονται πανεύκολα! Καταπληκτική συνταγή. Φτιάξτε τη συνταγή για μπισκότα κανέλας και γεμίστε την κουζίνα σας με το υπέροχο άρωμα κανέλας. 

Μπισκότα κανέλας

Μπισκότα κανέλας

Πεντάνοστιμα μπισκότα με κανέλα τα οποία ετοιμάζονται πανεύκολα! Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για μπισκότα και γεμίστε την κουζίνα σας με άρωμα κανέλας.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 45 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Γλυκά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 20 μπισκότα
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 357 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τ’ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα μπισκότα.  Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 25-30 λεπτά.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Μπισκότα κανέλας

Δείτε επίσης: Μελομακάρονα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια
  1. Ποιος δεν αγαπαει τα μπισκοτα κανελας. Ειναι τοσο νοστιμα και ειδικα για τα παιδια!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή