Μπισκότα κανέλας

Μπισκότα κανέλας

Μπισκότα κανέλας

Μπισκότα κανέλας

Πεντάνοστιμα μπισκότα με κανέλα τα οποία ετοιμάζονται πανεύκολα! Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για μπισκότα και γεμίστε την κουζίνα σας με άρωμα κανέλας.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time30 λεπτά
Total Time45 λεπτά
Servings: 20 μπισκότα
Calories: 357θερμίδες

Ingredients

  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Instructions

  • Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τ’ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα μπισκότα.  Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Δείτε επίσης: Μελομακάρονα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.