ΑρχικήΔελτία ΤύπουJam Sessions στο Fuga: μια γαστρονομική συνάντηση των Δημήτρη Κατριβέση και Akrame...

Jam Sessions στο Fuga: μια γαστρονομική συνάντηση των Δημήτρη Κατριβέση και Akrame Benallal

Ο σεφ Akrame Benallal, ο πρώτος καλεσμένος του chef patron Δημήτρη Κατριβέση, ανοίγει τον κύκλο των «Jam Sessions στην Κουζίνα» στο Fuga στις 20 Δεκεμβρίου. Οι δύο σεφ, με την απόλυτα δική τους φιλοσοφία για τη γαστρονομία και τις γεύσεις, θα βρεθούν στην κουζίνα του Fuga για μία μόνο βραδιά και θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό μενού-περιήγηση στις γεύσεις του κόσμου.

Και οι δύο ανήκουν στην ομάδα των νέων σεφ που ακολούθησαν ένα μοντέρνο στυλ στην κουζίνα, που στόχο έχει την τελειότητα στον τρόπο προετοιμασίας, στις υφές και στη γεύση, εμποτισμένο με συναίσθημα και πάθος. Με σεβασμό πάντα στις τοπικές μαγειρικές παραδόσεις και τις διαφορετικές κουλτούρες.

Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, ο Akrame Benallal βρέθηκε στο ξεκίνημά του δίπλα στον Feran Adria όπου ξεκίνησε και η φιλία του με το Δημήτρη Κατριβέση. Οι δυο τους θα προσφέρουν για έναν περιορισμένο αριθμό καλεσμένων ένα ξεχωριστό μενού 8 σταδίων.

Tα «Jam Sessions στην Κουζίνα» ξεκινούν στo Fuga καλωσορίζοντας στην Αθήνα νέους, ταλαντούχους σεφ από όλο τον κόσμο, που για μία μόνο βραδιά θα παρουσιάσουν μαζί με το σεφ και την ομάδα του Fuga ορισμένα από τα πιο εμβληματικά τους πιάτα.

Κόστος μενού: €95/άτομο. Προτεινόμενο wine pairing: €30/άτομο.

Σχετικά με τον Akrame Benallal

O Akrame Benallal έζησε τα πρώτα 13 χρόνια του στην Αλγερία. Όταν επέστρεψε στην Γαλλία, συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι ήθελε να γίνει σεφ. Έπειτα από τη θητεία του στο El Bulli με τον Ferran Adria και τον Pierre Gagniaire το 2004, άρχισε να στοχεύει πολύ ψηλά. Το 2005 ξεκινά στην Tours το Atelier d’ Akrame. Θέλοντας να εκφραστεί μέσα από την κουζίνα του ακόμη πιο ελεύθερα, μετακομίζει στο Παρίσι το 2011 και ανοίγει το δικό του εστιατόριο, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εργαστήριο γαστρονομικής καινοτομίας. Την ίδια χρονιά κερδίζει τον τίτλο «Grand de Demain 2011» (Ανερχόμενο Αστέρι) από το Gault & Millau και το Βραβείο της Γαστρονομικής Ανακάλυψης της Χρονιάς. Κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2012, ένα μόλις χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του εστιατορίου. Το 2014 κερδίζει και το δεύτερο αστέρι.

Με 14 συνολικά εστιατορικά projects σήμερα σε Γαλλία και άλλες χώρες, ο Akrame Benallal είναι ένας σεφ που σίγουρα δεν αντέχει τη ρουτίνα. Το Atelier Vivanda, το steak-bistro concept του που ξεκίνησε στο Παρίσι και σήμερα βρίσκεται σε αρκετά σημεία στην πόλη, βγήκε και εκτός συνόρων, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μπακού. Το 2017, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο, το Shirvan Café Métisse, δίνοντας μια πιο μοντέρνα έκφραση στο Δρόμο του Μεταξιού, ενώ μόλις φέτος δημιούργησε τρεις γωνιές στον τελευταίο όροφο του Printemps du Goût food hall: «Meat by Akrame, Fish by Akrame και Fruits & Vegetables by Akrame» για τους λάτρεις της γεύσης.

Info:

Fuga, Κόκκαλη 1, Αθήνα (είσοδος απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία)

Τηλέφωνο: 210 7242979

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ταρτάρ μοσχαρίσιο bistronimique

Συνταγή για μοσχαρίσιο ταρτάρ. Φτιάξτε αυθεντικό ταρτάρ μοσχαριού και απολαύστε το ως ορεκτικό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες και καλό κόκκινο κρασί, ως είθισται στη Γαλλία.

Μακαρόνια με μανιτάρια α λα κρεμ

Συνταγή για μακαρόνια με μανιτάρια α λα κρεμ στο φούρνο!

Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα

Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη τηγανιά με μπουκίτσες κοτόπουλο, πιπεριές και μουστάρδα, που λιώνει στο στόμα!

Περισσότερα άρθρα

7 λόγοι να φας σταφύλια αυτόν τον Σεπτέμβρη

Τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και την υγεία μας!

Οι 5 καλύτεροι κρύοι καφέδες που πρέπει να δοκιμάσεις!

Οι καλύτεροι κρύοι καφέδες και πώς μπορείς να τους απολαύσεις στο σπίτι με αυτές τις μοναδικές συνταγές για κρύο καφέ!

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ