Jam Sessions στο Fuga: μια γαστρονομική συνάντηση των Δημήτρη Κατριβέση και Akrame Benallal

Jam Sessions στη Fuga

Ο σεφ Akrame Benallal, ο πρώτος καλεσμένος του chef patron Δημήτρη Κατριβέση, ανοίγει τον κύκλο των «Jam Sessions στην Κουζίνα» στο Fuga στις 20 Δεκεμβρίου. Οι δύο σεφ, με την απόλυτα δική τους φιλοσοφία για τη γαστρονομία και τις γεύσεις, θα βρεθούν στην κουζίνα του Fuga για μία μόνο βραδιά και θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό μενού-περιήγηση στις γεύσεις του κόσμου.

Και οι δύο ανήκουν στην ομάδα των νέων σεφ που ακολούθησαν ένα μοντέρνο στυλ στην κουζίνα, που στόχο έχει την τελειότητα στον τρόπο προετοιμασίας, στις υφές και στη γεύση, εμποτισμένο με συναίσθημα και πάθος. Με σεβασμό πάντα στις τοπικές μαγειρικές παραδόσεις και τις διαφορετικές κουλτούρες.

Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, ο Akrame Benallal βρέθηκε στο ξεκίνημά του δίπλα στον Feran Adria όπου ξεκίνησε και η φιλία του με το Δημήτρη Κατριβέση. Οι δυο τους θα προσφέρουν για έναν περιορισμένο αριθμό καλεσμένων ένα ξεχωριστό μενού 8 σταδίων.

Tα «Jam Sessions στην Κουζίνα» ξεκινούν στo Fuga καλωσορίζοντας στην Αθήνα νέους, ταλαντούχους σεφ από όλο τον κόσμο, που για μία μόνο βραδιά θα παρουσιάσουν μαζί με το σεφ και την ομάδα του Fuga ορισμένα από τα πιο εμβληματικά τους πιάτα.

Κόστος μενού: €95/άτομο. Προτεινόμενο wine pairing: €30/άτομο.

Σχετικά με τον Akrame Benallal

O Akrame Benallal έζησε τα πρώτα 13 χρόνια του στην Αλγερία. Όταν επέστρεψε στην Γαλλία, συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι ήθελε να γίνει σεφ. Έπειτα από τη θητεία του στο El Bulli με τον Ferran Adria και τον Pierre Gagniaire το 2004, άρχισε να στοχεύει πολύ ψηλά. Το 2005 ξεκινά στην Tours το Atelier d’ Akrame. Θέλοντας να εκφραστεί μέσα από την κουζίνα του ακόμη πιο ελεύθερα, μετακομίζει στο Παρίσι το 2011 και ανοίγει το δικό του εστιατόριο, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εργαστήριο γαστρονομικής καινοτομίας. Την ίδια χρονιά κερδίζει τον τίτλο «Grand de Demain 2011» (Ανερχόμενο Αστέρι) από το Gault & Millau και το Βραβείο της Γαστρονομικής Ανακάλυψης της Χρονιάς. Κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2012, ένα μόλις χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του εστιατορίου. Το 2014 κερδίζει και το δεύτερο αστέρι.

Με 14 συνολικά εστιατορικά projects σήμερα σε Γαλλία και άλλες χώρες, ο Akrame Benallal είναι ένας σεφ που σίγουρα δεν αντέχει τη ρουτίνα. Το Atelier Vivanda, το steak-bistro concept του που ξεκίνησε στο Παρίσι και σήμερα βρίσκεται σε αρκετά σημεία στην πόλη, βγήκε και εκτός συνόρων, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μπακού. Το 2017, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο, το Shirvan Café Métisse, δίνοντας μια πιο μοντέρνα έκφραση στο Δρόμο του Μεταξιού, ενώ μόλις φέτος δημιούργησε τρεις γωνιές στον τελευταίο όροφο του Printemps du Goût food hall: «Meat by Akrame, Fish by Akrame και Fruits & Vegetables by Akrame» για τους λάτρεις της γεύσης.

Info:

Fuga, Κόκκαλη 1, Αθήνα (είσοδος απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία)

Τηλέφωνο: 210 7242979

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.