Σπιτικά πατατάκια

Σπιτικά πατατάκια. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα! 

Εκτύπωση

Σπιτικά πατατάκια

Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σπιτικά πατατάκια
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 8 λεπτά
Συνολικός χρόνος 23 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 323θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Με το μαντολίνο ή σε κουζινομηχανή με τον ειδικό δίσκο για ψιλό κόψιμο, κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι. Τις ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό μέχρι να φύγει όλο το άμυλο και το νερό να τρέχει καθαρό. Κατόπιν τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να βγάλει όλα τα αρώματά του το σκόρδο. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μέχρι να κάψει. Τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχουντας να μην γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με κάθε δόση. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να τηγανιστούν για 6-8 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές. Βγάζουμε την κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάμε τα πατατάκια σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Αλατίζουμε, με πινέλο αλείφουμε τα πατατάκια με λίγο από το μείγμα ελαιόλαδο-σκόρδο και σερβίρουμε.

Tips

Ταιριάζουν πολύ με ρίγανη, πάπρικα και ως συνοδευτικό για ντιπ. 

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή