Ο καλύτερος καφές στην Αίγινα είναι αυτός

Γυάλινο Καφέ Αίγινα

Όσοι λάτρεις του καλού καφέ ζείτε στην Αίγινα ή βρεθείτε στο νησί για μίνι απόδραση το σαββατοκύριακο, σας έχουμε πολύ καλά νέα. Στον εσωτερικό δρόμο της Κυψέλης, στον ημιόροφο του σοφιστικέ σούπερ μάρκετ Κρητικός, βρίσκεται το Γυάλινο Καφέ και πραγματικά εδώ θα ανακαλύψετε τον παράδεισο του καφέ.

Το Brew Bar στο Γυάλινο Καφέ
Το Brew Bar στο Γυάλινο Καφέ

Ο Μάνος Χάνδακας άφησε την Αθήνα το 2009 και μετακόμισε στην Αίγινα με την οικογένειά του, φέρνοντας μαζί του το πάθος του για καλό καφέ. Έτσι, άνοιξε το Γυάλινο με σκοπό να μεταφέρει τη μαγεία που κρύβεται μέσα σε ένα φλιτζάνι καλό καφέ. Εγχείρημα δύσκολο, αν το καλοσκεφτείς, το να συστήσει κανείς τη νέα γενιά μονοποικιλιακών καφέδων και να πείσει για την αξία του καβουρδίσματος, της προέλευσης, της σοδειάς και της κατάλληλης μεθόδου εκχύλισης.

“Όταν σερβίραμε speciality καφέ πριν από 8 χρόνια, όλοι μας κοιτούσαν περίεργα στο νησί” όπως αναφέρει ο Μάνος. Σιγά σιγά, όλο και περισσότερος κόσμος άρχισε να ανακαλύπτει την απόλαυση ενός εξαιρετικού καφέ, με εντάσεις, οξύτητα και ωραία επίγευση. “Πήραμε το ρίσκο να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να δοκιμάσει τον καφέ όπως πρέπει να είναι. Είπαμε πολλά όχι για να προστατεύσουμε την ποιότητα της δουλειάς μας, και σε βάθος χρόνου φαίνεται ότι το όνειρό μας απέδωσε καρπούς” καταλήγει ο Μάνος.

Γυάλινο Καφέ Αίγινα
Το Γυάλινο Καφέ πιστεύει στην αξία του καβουρδίσματος, της προέλευσης, της σοδειάς και της κατάλληλης μεθόδου εκχύλισης
Φρέντο Εσπρέσο και Καπουτσίνο στο Γυάλινο Καφέ Αίγινα
Εξαιρετικός speciality καφές με εντάσεις, οξύτητα και ωραία επίγευση

Στην πολύ προσεγμένη μπάρα του καφέ, ο Μάνος και η σύζυγός του Τόνια σερβίρουν καθημερινά από τις 8 το πρωί τον εκλεκτό καφέ τους. Στο Γυάλινο όλα τα ροφήματα φτιάχνονται αποκλειστικά από κόκκους της ποικιλίας Arabica. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ποικιλίες καφέ μοναδικής προέλευσης (single origin) όπως Αιθιοπία, Γουατεμάλα, Ρουάντα κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιείται η μέθοδος της αντίστροφης όσμωσης για τη βελτίωση του υφάλμυρου νερού της Αίγινας. Για εσάς που θέλετε να γνωρίζετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον καφέ σας, όπως πληροφορίες για τη σοδειά, τον παραγωγό, το καβούρδισμα, μη διστάσετε να ρωτήσετε τον Μάνο, ο οποίος ως κάτοχος Coffee Diploma από το Specialty Coffee Association, θα σας ενημερώσει και θα σας κάνει να παθιαστείτε ακόμη περισσότερο με το τί εστί τρίτο κύμα καφέ.

Καφές Κρύας Απόσταξης (Cold Brew)
Μην φύγεις από το Γυάλινο αν δεν δοκιμάσεις το cold brew

Όσον αφορά το τί θα πιείτε, εκτός από τις προφανείς επιλογές όπως εσπρέσο, καπουτσίνο, latte ή φρέντο, εδώ θα δοκιμάσετε και εκπληκτικό καφέ κρύας εκχύλισης (cold brew) που παρασκευάζει ο Μάνος με single origin καφέ από την Αιθιοπία. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τον καφέ σας χωρίς ζάχαρη για να απολαύσετε στο έπακρο τα αρώματα, το βάθος της γεύσης, το καβούρδισμα και την μέθοδο προετοιμασίας που δίνουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.

Πολύ σημαντικός παράγοντας στο εγχείρημα ήταν από την πρώτη στιγμή το σούπερ μάρκετ Κρητικός, όπου  στεγάζεται το Γυάλινο καφέ. “Από την αρχή που ανοίξαμε το 2009 μέχρι σήμερα, ο κος. Κρητικός και όλο το προσωπικό του σούπερ μάρκετ είναι δίπλα μας. Πιστεύω ότι είναι από τους λίγους επιχειρηματίες που είναι πρώτα Άνθρωπος” εξηγεί ο Μάνος. Στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ βρίσκει κανείς μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, καθημερινά αλλά και πιο εξεζητημένα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Μια στάση στο Γυάλινο για καλό καφέ μετά τα ψώνια είναι απαραίτητη.

Μάνος Χάνδακας, Γυάλινο Καφέ Αίγινας
Ο Μάνος, κάτοχος Coffee Diploma από το Specialty Coffee Association, θα σας κάνει να παθιαστείτε ακόμη περισσότερο με το τί εστί τρίτο κύμα καφέ

Γυάλινο Καφέ

Σούπερ Μάρκετ Κρητικός

Λεωφόρος Κυψέλης Αίγινα

Τ. 2297029210

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.