Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Όλοι μας εκτιμάμε ένα φλιτζάνι καφέ από καλό χαρμάνι και με τη σωστή δοσολογία. Μάλιστα αρκετοί υποστηρίζουμε ότι ο καλός καφές βοηθά στο να αρχίσουμε την ημέρα μας με θετική διάθεση. Εκείνοι που προτιμούν τον καφέ latte θα πουν ότι το μυστικό του κρύβεται στο αφρόγαλα. Πώς, όμως, θα μπορέσουμε να πετύχουμε στο σπίτι το τέλειο αφρόγαλα και μάλιστα χωρίς μηχανή για εσπρέσο; Το Μαμα Πειναω σας έχει τη μυστική συνταγή για τέλειο καφέ latte με πλούσιο και αέρινο αφρόγαλα για γίνετε ο ιδανικός barista.
Μόλις ξύπνησες και θέλεις να πιεις έναν καφέ στα γρήγορα; Δες τον express οδηγό μας για πρωινό καφέ!
Ο σωστός καφές latte φτιάχνεται με εσπρέσο, γάλα και αφρόγαλα. Αφού φτιάξουμε τον εσπρέσο, ξεκινάμε να ετοιμάσουμε το αφρόγαλα. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς. Το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με κρύο πλήρες γάλα, το κλείνουμε και αρχίζουμε να το κουνάμε καλά μέχρι το γάλα να αρχίζει να αφρίζει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγουμε το βαζάκι και αφαιρούμε με κουτάλι την αφρώδη επιφάνεια που έχει σχηματιστεί. Στη συνέχεια, βάζουμε το βαζάκι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ώστε ο αφρός να αυξηθεί και το γάλα να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον εσπρέσο μας σε ένα φλιτζάνι και προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά, ενώ με ένα κουτάλι εμποδίζουμε να πέσει ο αφρός. Μόλις προσθέσουμε όλο το γάλα, ρίχνουμε στο τέλος και τον αφρό. Ο καφές latte είναι έτοιμος.
Διαβάστε ακόμα: Latte art ή αλλιώς καφές με αφρόγαλα, σκέτο έργο τέχνης!