Μακαρόν, η καλύτερη συνταγή

Μακαρόν
Εκτύπωση

Μακαρόν

Μακαρόν στο σπίτι εύκολα και γρήγορα με τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μακαρόν
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 100
Θερμίδες 90θερμίδες

Υλικά

  • 150 γραμμ. αμύγδαλο
  • 150 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γραμμ. ασπράδι αυγού
  • 200 γραμμ. ασπράδι αυγού
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για τη γέμιση:

  • 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος ή αν θέλετε πολύχρωμη γέμιση, πουρέ φρούτου της αρεσκείας σας (από χυμό πορτοκάλι, μπανάνα, φράουλας κ.λπ)
  • 300 γραμμ. σοκολάτα υγείας ή αν θέλετε πολύχρωμη γέμιση, λευκή σοκολάτα
  • 50 γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε την πούδρα του αμυγδάλου με τη ζάχαρη άχνη και τα 60 γραμ. από το ασπράδι αυγού. Προσθέτουμε το επιθυμητό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε μέτρια φωτιά σε τηγάνι, ψήνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
    Κατόπιν χτυπάμε τα 200 γραμμ. από το ασπράδι και προσθέτουμε την καραμέλα στους 116°C. Ανακατεύουμε τα δύο δείγματα και κόβουμε σε διάμετρο 3 έως 5 εκατοστά. Αφήνουμε να στεγνώσουν για μισή ώρα ώστε να κάνουν μία κρούστα και ψήνουμε στους 160°C για 10 λεπτά.
    Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ή τον πουρέ φρούτου και ανακατεύουμε με τη σοκολάτα υγείας ή αντίστοιχα τη λευκή σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσει και γεμίζουμε τα μακαρόν μας.

Δείτε επίσης: Συνταγή για σοκολατόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Mint Julep

Συνταγή για καλοκαιρινό Mint Julep!

Πώς να ψήσετε πικάνια

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Τυροκροκέτες

Τυροκροκέτες από τον Τάσο Αντωνίου. Οι πιο τραγανές και τυρένιες τυροκροκέτες που έχετε δοκιμάσει φτιάχνονται με πέντε μόνο υλικά!

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

Φινόκιο, το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε

Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα, είναι το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε!

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ