Μακαρόν, η καλύτερη συνταγή

Μακαρόν
Εκτύπωση

Μακαρόν

Μακαρόν στο σπίτι εύκολα και γρήγορα με τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μακαρόν
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 100
Θερμίδες 90θερμίδες

Υλικά

  • 150 γραμμ. αμύγδαλο
  • 150 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γραμμ. ασπράδι αυγού
  • 200 γραμμ. ασπράδι αυγού
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για τη γέμιση:

  • 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος ή αν θέλετε πολύχρωμη γέμιση, πουρέ φρούτου της αρεσκείας σας (από χυμό πορτοκάλι, μπανάνα, φράουλας κ.λπ)
  • 300 γραμμ. σοκολάτα υγείας ή αν θέλετε πολύχρωμη γέμιση, λευκή σοκολάτα
  • 50 γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε την πούδρα του αμυγδάλου με τη ζάχαρη άχνη και τα 60 γραμ. από το ασπράδι αυγού. Προσθέτουμε το επιθυμητό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε μέτρια φωτιά σε τηγάνι, ψήνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
    Κατόπιν χτυπάμε τα 200 γραμμ. από το ασπράδι και προσθέτουμε την καραμέλα στους 116°C. Ανακατεύουμε τα δύο δείγματα και κόβουμε σε διάμετρο 3 έως 5 εκατοστά. Αφήνουμε να στεγνώσουν για μισή ώρα ώστε να κάνουν μία κρούστα και ψήνουμε στους 160°C για 10 λεπτά.
    Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ή τον πουρέ φρούτου και ανακατεύουμε με τη σοκολάτα υγείας ή αντίστοιχα τη λευκή σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσει και γεμίζουμε τα μακαρόν μας.

Δείτε επίσης: Συνταγή για σοκολατόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ψητά μύδια με τραγανή κρούστα

Υπέροχα μύδια με τραγανή, πικάντικη κρούστα. Μια νηστίσιμη συνταγή που θα λατρέψετε.

Εκμέκ κανταΐφι

Εκμέκ κανταΐφι από τον Τάσο Αντωνίου. Ανεπανάληπτο σιροπιαστό εκμέκ με φύλλο κανταΐφι και βελούδινη κρέμα. Προσθέστε τριμμένο φιστίκι και θα ξετρελαθείτε με το γλυκό!

Κολοκυθοτηγανίτες

Κολοκυθοτηγανίτες με φέτα και μυρωδικά εύκολοι, αφράτες και παραδοσιακές σαν της γιαγιάς.

Περισσότερα άρθρα

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ