Είναι επίσημο: ο καφές αυξάνει τη μακροζωΐα κατά 10 χρόνια

Espresso

Άφοβα μπορείτε να πίνετε όσους καφέδες θέλετε μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με νέα έρευνα που αναμεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. 

Η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό JAMA Internal Medicine αναφέρει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να αυξάνει τη μακροζωία, ακόμα και για όσους έπιναν αρκετά φλιτζάνια ημερησίως.

Στην δεκαετή έρευνα, όπου συμμετείχαν σχεδόν 500.000 ενήλικες Βρετανοί, φάνηκε ότι όσοι κατανάλωναν καφέ είχαν μικρότερο βαθμό θνησιμότητας κατά δέκα χρόνια, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν καφέ. Συνολικά, όσοι έπιναν καφέ είχαν 10 έως και 15% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν εντός των επόμενων δέκα ετών. 

Δείτε ακόμα πώς να φτιάξετε υπέροχο βιετναμέζικο καφέ!

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου εύρους έρευνα που υποστηρίζει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να είναι θετική ακόμη και για άτομα που έχουν γενετικά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν τον τρόπο που οι οργανισμοί τους επεξεργάζονται την καφεΐνη.

Μάθετε πώς να φτιάξετε στο σπίτι τον αγαπημένο κρύο καφέ freddo!

Ωστόσο, ακόμη δεν είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο ο καφές αυξάνει η μακροζωΐα. Η Έρικα Λοφτφιλντ, ερευνήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, και επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, τονίζει ότι ο καφές περιέχει περισσότερες από 1.000 χημικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων και αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.