ΑρχικήΆρθραKαλοκαιρινά κοκτέιλ Part One

Kαλοκαιρινά κοκτέιλ Part One

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Τι θα ήταν το καλοκαίρι χωρίς ένα ντάκιρι, μια Piña Colada ή έστω ένα Bellini ροδάκινο; Τίποτα κύριοι! Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε την έρευνά μας και συγκεντρώσαμε για εσάς σε αυτό το άρθρο (για να μη χάνεστε, ντε) τις καλύτερες και πιο αγαπημένες συνταγές για καλοκαιρινά κοκτέιλ! Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα shaker ή ένα μπλέντερ, πάγο και πολύ όρεξη για μεθυστικές δημιουργίες. Α, και φυσικά βρείτε τις υπόλοιπες all time classic συνταγές για κοκτέιλ που θα συντροφεύσουν τις καλοκαιρινές σας νύχτες κάνοντας κλικ εδώ!

Piña Colada

Tο κοκτέιλ που αντιστοιχεί θερμιδικά σε ένα πλήρες γεύμα είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών κοκτέιλ! Λίγο το ρούμι καρύδας, λίγο ο ανανάς, λίγο η τριμμένη καρύδα, το απογειώνουν στην κορυφή των προτιμήσεών μας, ενώ είμαστε σίγουροι ότι όταν κάνετε αυτή τη συνταγή στο σπίτι θα μεταφερθείτε νοερά σε εξωτικές παραλίες. Έστω και νοερά! Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

 

Appletini

Μαρτίνι και πράσινο μήλο ίσον το γνωστό appletini ή αλλιώς apple martini. Γλυκό όσο πρέπει, πείθει και τους αμετανόητους fans του κλασικού μαρτίνι να κάνουν μια στροφή στην καριέρα τους. Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

 

Mint Julep

Ένα παραδοσιακό κοκτέιλ από το μακρινό Kentucky το οποίο μυρίζει καλοκαίρι. Φύλλα μέντας, bourbon, ζάχαρη και νερό είναι τα βασικά του συστατικά, ενώ σύμφωνα με την παράδοση σερβίρεται σε μεταλλικό δοχείο. Βρήκαμε τί θα κάνετε με αυτά τα μεταλλικά γλαστράκια που κάθονται στο μπαλκόνι σας. Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

 

Καϊπιρίνια

Από τις φαβέλες της Βραζιλίας στα μπαρ και τις κουζίνες της Αθήνας! Η καϊπιρίνια είναι το μοχίτο των Βραζιλιάνων και μόδα τα τελευταία χρόνια από την Νέα Υόρκη μέχρι τη Μύκονο. Saude λοιπόν όπως λένε και στη χώρα της samba! Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

 

Bellini Ροδάκινο

Για πιο επίσημες καταστάσεις, αυτό το κοκτέιλ σαμπάνιας έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις των αφρώδων οίνων και των γλυκών ποτών. Προσοχή γιατί ζαλίζει εύκολα! Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ντάκιρι

Το κοκτέιλ των διανοούμενων! Λίγοι γνωρίζουν ότι το βασικό συστατικό του ντάκιρι είναι το λευκό ρούμι, το λάιμ και η ζάχαρη. Κάντε τη διαφορά με αυτή τη συνταγή για ντάκιρι φράουλας. Κάτι θα ήξερε εξάλλου και ο Ernest Hemingway ο οποίος ήταν φανατικός daquiri lover. Bρείτε τη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ. Cheers!

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών

Ένας υπέροχος τρόπος για να μαγειρέψετε το σολομό με μια πρωτότυπη σάλτσα. Ο πουρές τον συμπληρώνει ιδανικά.

Σαλάτα νισουάζ με τόνο

Εύκολη σαλάτα νισουάζ με τόνο από τον Τάσο Αντωνίου. Απολαύστε αυτή τη χορταστική, νόστιμη και πολύχρωμη σαλάτα στο οικογενειακό τραπέζι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια

Συνταγή για σφουγγάτο (ομελέτα) με κολοκυθάκια!

Περισσότερα άρθρα

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

Όλα τα μυστικά και τα tips για τέλειες μπριζόλες, ζουμερές και άψογα ψημένες. Σε αυτές τις μπριζόλες δεν θα αντισταθεί κανείς!

4 είδη μουστάρδας που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας

Ποια μουστάρδα να επιλέξετε με κάθε συνταγή; Απαλή, πικάντικη, Dijon, με σπόρους, βρείτε ποια ταιριάζει ιδανικά σε κάθε πιάτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ