ΑρχικήΣυνταγέςΝτοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας. Υπέροχος μεζές για όλη την παρέα.

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Εκτύπωση

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Συνταγή για εύκολους ντοματοκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 25
Θερμίδες 120θερμίδες

Υλικά

  • 5 ντομάτες ώριμες και σφιχτές πλυμένες και ψιλοκομμένες (ή ντοματάκια άνυδρα Σαντορίνης)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις ντομάτες σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, το αυγό, το κεφαλοτύρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα αραιό μείγμα. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες να ροδίσουν περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Συνταγή για καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου!

Γρήγορη σοκολατόπιτα

Γρήγορη σοκολατόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε την πιο γρήγορη σοκολατόπιτα με πραλίνα, μπανάνες, φιστικοβούτυρο και όλοι θα ξετρελαθούν.

Κορόνα από χοιρινό καρέ με γέμιση ρύζι

Κορόνα με βασιλική γέμιση και σάλτσα μήλου.

Περισσότερα άρθρα

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

Η ιστορία της τούρτας Μπλακ Φορεστ

Μάθετε την ιστορία για την τούρτα Μπλακ Φορεστ και φυσικά την καλύτερη συνταγή για το υπέροχο αυτό γλυκό!

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ