Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Ξέρεις ότι βρίσκεσαι στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν απολαμβάνεις ένα από τα χαρακτηριστικότερα φρούτα της εποχής, το πεπόνι. Δημοφιλές για την πλούσια, μεστή και δροσερή γεύση του, το πεπόνι διαθέτει διατροφικές ιδιότητες που το αναγάγουν απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Με μόλις 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, το πεπόνι είναι σύμμαχος της σιλουέτας μας. Επιπλέον, δεν έχει μόνο εξαιρετική γεύση, αλλά είναι και ωφέλιμο για την υγεία μας, αφού έχει διουρητική δράση, ενισχύει την καλή λειτουργία της όρασης, λειτουργεί κατά του φουσκώματος και συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής λειτουργίας. Εμείς σας προτείνουμε τρόπους και συνταγές για να απολαύσετε αυτό το δημοφιλές καλοκαιρινό φρούτο.
1. Πεπόνι με προσούτο
Εικόνα via laurenconrad.com
Σε αρκετούς θα φανεί παράξενος ο συνδυασμός ενός φρούτου με κάτι αλμυρό και δη με κάτι που παραπέμπει σε κρεατικό. Κι όμως, η γλυκιά γεύση του πεπονιού ταιριάζει αρμονικά με τη ντελικάτη γεύση ενός αλλαντικού, όπως το προσούτο. Κόψτε το πεπόνι σε φέτες ή κύβους, τυλίξτε το με προσούτο κι απολαύστε!
2. Πεπόνι με σολομό
Eικόνα via thejc.com
Λένε ότι το ψάρι είναι φρούτο, δηλαδή είναι τόσο ελαφρύ και με λίγες θερμίδες που ουσιαστικά είναι σαν να έχεις φάει φρούτο. Κι αν αυτά τα δυο συνδυάζονται σε ένα πιάτο; Το ‘’πάντρεμά τους είναι απολαυστικό. Το πεπόνι πάει απίστευτα με τον σολομό και κυρίως με τον καπνιστό. Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο. Κόψτε το πεπόνι σε μικρά κυβάκια στη συνέχεια τυλίξτε τα με λεπτές φέτες καπνιστού σολομού. Περιχύστε τα λίγο τριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού κι αν θέλετε γαρνίρετε με άνηθο.
3. Πεπόνι μοχίτο αλλιώς
Εικόνα via designsponge.com/2011/05/in-the-kitchen-with-matt-armendarizs-stick-food.html
Το μοχίτο είναι από τα αγαπημένα μας κοκτέιλ κι όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο! Φανταστείτε πόσο μας άρεσε η ιδέα να συνδυάσουμε το πεπόνι με το μοχίτο κι όχι σε ποτό! Για αυτή την ιδιαίτερη λιχουδιά θα χρειαστούμε πεπόνι κομμένο σε κύβους (υπολογίστε 20 κύβους), 4 μοσχολέμονα, 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, 1/3 του φλιτζανιού μαύρο ρούμι και 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη μέντα. Στύβουμε τα μοσχολέμονα και κρατάμε τον χυμό τους. Τοποθετούμε τους κύβους πεπονιού σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς μαζί με τη ζάχαρη, το ρούμι και τον χυμό από τα μοσχολέμονα.Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε τη σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο, βάζουμε 4 κύβους πεπονιού σε καλαμάκια (χρησιμοποιήστε αυτά για σουβλάκια), περιχύνουμε με το μείγμα που έχει μείνει στη σακούλα και με την τριμμένη μέντα.
4. Παγωτό πεπόνι
Κλασική αξία το παγωτό πεπόνι και σας έχουμε την καλύτερη συνταγή εδώ
5. Αρωματισμένο νερό με πεπόνι
Το αρωματισμένο νερό είναι από τους καλύτερους τρόπους για να ξεδιψάς με τον πιο εύγεστο τρόπο. Η συνταγή που σας προτείνουμε για αρωματισμένο νερό με πεπόνι, αγγούρι και λάιμ είναι απλά τέλεια! Δείτε την εδώ
6. Πεπόνι με μπλε τυρί
Εικόνα via lisaiscooking.blogspot.gr/2012/08/melon-with-blue-cheese-and-black-pepper.html
Πεπόνι με μπλε ή κατσικίσιο τυρί, περιχυμένο με λίγο ξίδι μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι έχετε ένα ελαφρύ και κυρίως γευστικότατο γεύμα!