ΑρχικήΆρθραΚαλοκαιρινές συνταγές με πεπόνι

Καλοκαιρινές συνταγές με πεπόνι

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν απολαμβάνεις ένα από τα χαρακτηριστικότερα  φρούτα της εποχής, το πεπόνι. Δημοφιλές για την πλούσια, μεστή και δροσερή γεύση του, το πεπόνι διαθέτει διατροφικές ιδιότητες που το αναγάγουν απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Με μόλις 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, το πεπόνι είναι σύμμαχος της σιλουέτας μας. Επιπλέον, δεν έχει μόνο εξαιρετική γεύση, αλλά είναι και ωφέλιμο για την υγεία μας, αφού έχει  διουρητική δράση, ενισχύει την καλή λειτουργία της όρασης, λειτουργεί κατά του φουσκώματος και συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής λειτουργίας. Εμείς σας προτείνουμε τρόπους και συνταγές για να απολαύσετε αυτό το δημοφιλές καλοκαιρινό φρούτο.

 

1. Πεπόνι με προσούτο

Εικόνα via laurenconrad.com

Σε αρκετούς θα φανεί παράξενος ο συνδυασμός ενός φρούτου με κάτι αλμυρό και δη με κάτι που παραπέμπει σε κρεατικό. Κι όμως, η γλυκιά γεύση του πεπονιού ταιριάζει αρμονικά με τη ντελικάτη γεύση ενός αλλαντικού, όπως το προσούτο. Κόψτε το πεπόνι σε φέτες ή κύβους, τυλίξτε το με προσούτο κι απολαύστε!

 

2. Πεπόνι με σολομό

Eικόνα via thejc.com

Λένε ότι το ψάρι είναι φρούτο, δηλαδή είναι τόσο ελαφρύ και με λίγες θερμίδες που ουσιαστικά είναι σαν να έχεις φάει φρούτο. Κι αν αυτά τα δυο συνδυάζονται σε ένα πιάτο; Το ‘’πάντρεμά τους είναι απολαυστικό. Το πεπόνι πάει απίστευτα με τον σολομό και κυρίως με τον καπνιστό. Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο. Κόψτε το πεπόνι σε μικρά κυβάκια στη συνέχεια τυλίξτε τα με λεπτές φέτες καπνιστού σολομού. Περιχύστε τα λίγο τριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού κι αν θέλετε γαρνίρετε με άνηθο.

 

3. Πεπόνι μοχίτο αλλιώς

Εικόνα via designsponge.com/2011/05/in-the-kitchen-with-matt-armendarizs-stick-food.html

Το μοχίτο είναι από τα αγαπημένα μας κοκτέιλ κι όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο! Φανταστείτε πόσο μας άρεσε η ιδέα να συνδυάσουμε το πεπόνι με το μοχίτο κι όχι σε ποτό! Για αυτή την ιδιαίτερη λιχουδιά θα χρειαστούμε πεπόνι κομμένο σε κύβους (υπολογίστε 20 κύβους), 4 μοσχολέμονα, 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, 1/3 του φλιτζανιού μαύρο ρούμι και 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη μέντα. Στύβουμε τα μοσχολέμονα και κρατάμε τον χυμό τους. Τοποθετούμε τους κύβους πεπονιού σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς μαζί με τη ζάχαρη, το ρούμι και τον χυμό από τα μοσχολέμονα.Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε τη σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο, βάζουμε 4 κύβους πεπονιού σε καλαμάκια (χρησιμοποιήστε αυτά για σουβλάκια), περιχύνουμε με το μείγμα που έχει μείνει  στη σακούλα και με την τριμμένη μέντα.

 

4. Παγωτό πεπόνι

Κλασική αξία το παγωτό πεπόνι και σας έχουμε  την καλύτερη συνταγή εδώ

 

5. Αρωματισμένο νερό με πεπόνι

Το αρωματισμένο νερό είναι από τους καλύτερους τρόπους για να ξεδιψάς με τον πιο εύγεστο τρόπο. Η συνταγή που σας προτείνουμε για αρωματισμένο νερό με πεπόνι, αγγούρι και λάιμ είναι απλά τέλεια! Δείτε την εδώ

 

6. Πεπόνι με μπλε τυρί

Εικόνα via lisaiscooking.blogspot.gr/2012/08/melon-with-blue-cheese-and-black-pepper.html

Πεπόνι με μπλε ή κατσικίσιο τυρί,  περιχυμένο με λίγο ξίδι μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι έχετε ένα ελαφρύ και κυρίως γευστικότατο γεύμα!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού

Απολαυστικοί κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου! Αφράτοι, βουτυρένιοι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με λαχταριστή “καρδιά” από πραλίνα.

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Συνταγή για καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου!

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου με βούτυρο, μέλι και μουστάρδα. Αυτές οι πατάτες φούρνου λιώνουν στο στόμα!

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

To μενού του Δεκαπενταύγουστου

Πλούσιες συνταγές για το μενού του Δεκαπενταύγουστου. Παραδοσιακά φαγητά για να ετοιμάσετε ένα αξέχαστο τραπέζι με πεντανόστιμες σπιτικές δημιουργίες για τον Δεκαπενταύγουστο!

Πασχαλινό αρνί: και στον φούρνο τέλειο!

Πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο: μυστικά για ζουμερό αρνί με τραγανή πετσούλα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ