ΑρχικήΆρθραΑυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2016

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2016

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ποιο είναι το καλύτερο εστιατόριο παγκοσμίως για το 2016; Η απόφαση εξαιρετικά δύσκολη, αφού ο ανταγωνισμός βρίσκεται στα ύψη κι οι προσπάθειες των καλύτερων σεφ για να συγκινήσουν τον ουρανίσκο των πιο ιδιόρρυθμων κριτικών γεύσης έχουν μετατρέψει τη μαγειρική σε ένα γαστριμαργικό παιχνίδι για πολύ δυνατούς παίκτες. Και φέτος ο κύβος ερρίφθη. Στην Νέα Υόρκη, στη μητρόπολη των νέων τάσεων και των γρήγορων ρυθμών, σε μια εντυπωσιακή τελετή στο κατάμεστο Cipriani Wall Street, ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2016. Επαγγελματίες της εστίασης, σεφ και κριτικοί γεύσης, έχοντας τα υψηλότερα και απαιτητικότερα κριτήρια, αποφάσισαν ότι ο τίτλος για το καλύτερο εστιατόριο παγκοσμίως της χρονιάς ανήκει στο εστιατόριο Osteria Francescana του σεφ Massimo Bottura που βρίσκεται στην Modena της Ιταλίας.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το El Celler de Can Roca, το περσινό νούμερο 1 των αδερφών Roca με έδρα την ισπανική πόλη Girona, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Eleven Madison Park που υποδέχεται στους θαμώνες του στη Νέα Υόρκη. Στην ίδια εκδήλωση, που για πρώτη φορά στα 15 χρόνια του θεσμού πραγματοποιήθηκε σε διαφορετική πόλη από το Λονδίνο, το βραβείο του καλύτερου ζαχαροπλάστη για το 2016 έλαβε ο Γάλλος Pierre Hermé,  της καλύτερης γυναίκας σεφ της χρονιάς η Γαλλίδα Dominique Crenn, ενώ ο συμπατριώτης τους Allain Passard παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον χώρο της γαστρονομίας.

Αναλυτικά η λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2016 είναι η εξής:

1.      Osteria Francescana, Mοδένα, Ιταλία

2.      El Celler de Can Roca, Girona, Ισπανία

3.      Eleven Madison Park, Nέα Υόρκη, ΗΠΑ

4.      Central, Λίμα, Περού

5.      Noma, Κοπεγχάγη, Δανία

6.      Mirazur, Menton, Γαλλία

7.      Mugaritz, Errenteria, Ισπανία

8.      Narisawa, Τόκιο, Ιαπωνία

9.      Steirereck, Βιέννη, Αυστρία

10.  Asador Etxebarri, Axpe, Ισπανία

11.  D.O.M., São Paulo, Βραζιλία

12.  Quintonil, Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

13.  Maido, Λίμα, Περού

14.  The Ledbury, Λονδίνο, Αγγλία

15.  Alinea, Σικάγο, ΗΠΑ

16.  Azurmendi, Larrabetzu, Ισπανία

17.  Piazza Duomo, Alba, Ιταλία

18.  White Rabbit, Mόσχα, Ρωσία

19.  L’Arpège, Παρίσι, Γαλλία

20.  Amber, Χονγκ Κονγκ, Κίνα

21.  Arzak, San Sebastian, Ισπανία

22.  Test Kitchen, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

23.  Gaggan, Μπανγκόγκ, Ταϋλάνδη

24.  Le Bernardin, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

25.  Pujol, Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

26.  The Clove Club, Λονδίνο, ΗΠΑ

27.  Saison, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

28.  Geranium, Κοπεγχάγη, Δανία

29.  Tickets, Βαρκελώνη, Ισπανία

30.  Astrid y Gaston, Λίμα, Περού

31.  RyuGin, Tόκιο, Ιαπωνία

32.  Restaurant Andre, Σιγκαπούρη

33.  Attica, Μελβούρνη, Αυστραλία

34.  Restaurant Tim Raue, Bερολίνο, Γερμανία

35.  Vendome, Bergisch Gladbach, Γερμανία

36.  Borago, Σαντιάγκο, Χιλή

37.  Nahm, Μπανγκόγκ, Ταϋλάνδη

38.  De Librije, Zwolle, Ολλανδία

39.  Le Calandre, Rubano, Ιταλία

40.  Relae, Κοπεγχάγη, Δανία

41.  Fäviken, Järpen,  Σουηδία

42.  Ultraviolet, Σανγκάη, Κίνα

43.  Biko, Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

44.  Estela, Nέα Υόρκη, ΗΠΑ

45.  Dinner by Heston Blumenthal, Λονδίνο, Αγγλία

46.  Combal Zero, Rivoli, Ιταλία

47.  Schloss Schauenstein, Αυστρία

48.  Blue Hill at Stone Barns, Pocatino Hills, Nέα Υόρκη, ΗΠΑ

49.  QuiQue Dacosta, Denia, Ισπανία

50.  Septime, Παρίσι, Γαλλία

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πανεύκολη τάρτα με λαχανικά & μανιτάρια

Πανεύκολα και λαχταριστά ταρτάκια σφολιάτας με λαχανικά και μανιτάρια. Προσθέστε τα υλικά της προτίμησής σας και απογειώστε τη συνταγή.

Πανεύκολο κέικ κακάο

Ανεπανάληπτο κέικ κακάο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που σας υπόσχομαι ότι δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο!

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Το πιο νόστιμο, αφράτο και εύκολο ραβανί! Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με κρύο σιρόπι ή το ανάποδο για να πετύχετε το τέλειο γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

Τι τρώμε το τριήμερο των Φώτων;

Το τριήμερο των Φώτων ξεκινά με υπέροχες νηστίσιμες συνταγές και κορυφώνεται με λαχταριστό γιορτινό χοιρινό!

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Τα μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα για όλα τα κρεατικά και το κοτόπουλο.

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ