Καντίνα σχολείου vs σνακ από το σπίτι

Από την Ελένη Κουή MSc., RD., Παιδοδιαιτολόγο – Ειδική στην Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικό Διαβήτη,

Του έχετε ετοιμάσει το κολατσιό του, υγιεινό και χορταστικό, όμως πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δε θα το αφήσει στην άκρη για να προτιμήσει τα σφολιατοειδή, τα τσιπς και τα γλυκά από την καντίνα του σχολείου; Η αλήθεια είναι ότι σήμερα η ενημέρωση σχετικά με τη διατροφή βρίσκεται σε πιο εξελιγμένο στάδιο από ότι παλιότερα και οι καντίνες του σχολείου έχουν αρχίσει και προσαρμόζονται σε μια πιο υγιεινή λογική. Παρόλα αυτά οι σφολιάτες και τα γλυκά είναι ακόμα εκεί και αν το παιδί σας έχει έστω και μικρό πρόβλημα με το βάρος του, εκπαιδεύστε το σωστά για να τα αποφεύγει. 

Διαβάστε ακόμα: Όχι πια βαρετά τοστ! 16 νόστιμες και πρωτότυπες ιδέες για σπιτικό κολατσιό στο σχολείο 

  • Εξήγηστε του ότι ο λόγος που του δίνετε φαγητό για το σχολείο είναι γιατί μπορείτε να του φτιάχνετε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό, για να έχει ποικιλία, να τρώει νόστιμα και υγιεινά αλλά και να μη βαριέται. 
  • Με αυτόν τον τρόπο κρατάει το χαρτζιλίκι του για κάποια άλλη δραστηριότητα και όχι σε παχυντικά και ανθυγιεινά σνακ. 
  • Ρωτήστε τον τα σνακ που του αρέσουν περισσότερο και προσπαθήστε να του το φτιάχνετε όσο πιο συχνά γίνεται. 
  • Για να μην αισθανθεί όμως καταπιεσμένο, μπορείτε να κάνετε μαζί του μια συμφωνία και να του ζητήσετε να τρώει το κολατσιό του από το σπίτι τις τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και την Παρασκευή να τρώει από την καντίνα. Έτσι θα μάθει πού είναι τα όριά του και θα αισθανθεί παράλληλα και μια ελευθερία.

Διαβάστε ακόμα: Αυτή η μαμά σχεδιάζει τις πιο υπέροχες ζωγραφιές στην τσάντα κολατσιού του παιδιού της για να το πείσει να τρώει σωστά στο σχολείο! 

  • Για να μην έχετε αμφιβολία ότι θα ξεφύγει, εξήγηστε του ότι την επιτρεπόμενη μέρα της εβδομάδας μπορεί να πάρει ό,τι θέλει, όμως σε ένα τεμάχιο. Δύο ζαμπονοτυρόπιτες σφολιάτες είναι υπερβολικές και δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στον οργανισμό του πέρα από άχρηστες θερμίδες. 
  • Προτρέψτε το παιδί να τρώει αργά και να απολαμβάνει την τυρόπιτά του, για να μη χρειαστεί να αναζητήσει και δεύτερη, καθώς κάτι τέτοιο επιβαρύνει τον οργανισμό και το σώμα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.