Καραμέλες Soocre

Στο πολυσύχναστο και πολύβουο Γκάζι, σε ένα από τα πολλά μικρά στενά, μια πολύχρωμη ταμπέλα σου τραβά την προσοχή. Soocre, διαβάζουμε στην επιγραφή, παράφραση της γαλλικής λέξης sucre που σημαίνει ζάχαρη. Τι είναι όμως το Soocre και ποιοι κρύβονται πίσω του; Καραμελάδικο μας λένε οι ιδιοκτήτες του, μια μικρή επιχείρηση που μόλις τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα.

Στο “καραμελάδικο” στο Γκάζι, οι καραμέλες παράγονται μπροστά στους πελάτες,με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να περνούν από το μαγαζί για να δουν πως φτιάχνονται οι καραμέλες. Η ιστορία του Soocre ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν όταν οι ιδιοκτήτες του, ο Γιάννης και η Πόπη σε ένα ταξίδι τους στην Αυστραλία βρέθηκαν τυχαία μπροστά σε ένα μαγαζί όπου οι καραμέλες φτιάχνονταν ενώπιον του πελάτη. Το ενδιαφέρον διαδέχτηκε την έκπληξη κι ο Γιάννης με την Πόπη θέλησαν να μάθουν την τέχνη της καραμέλας για να την μεταφέρουν στην Ελλάδα. Τα θεμέλια της νέας επιχειρηματικής ιδέας μόλις είχαν μπει για την δημιουργία μιας επιχείρησης καραμέλας χωρίς συντηρητικά και με τα καλύτερα
υλικά. Στόχος τους ήταν να φτιάξουν την πρώτη Gourmet καραμέλα η
οποία θα παρασκευαζόταν μπροστά στα μάτια των πελατών του,αλλά και στην οποία θα μπορούσαν να γράφουν μέσα από ένα μήνυμα έως κι ένα λογότυπο. Το ζευγάρι ήθελε να μεταδώσει σε όλους την μαγική διαδικασία παρασκευής της καραμέλας, μιας μυστικής συνταγής που ταξιδεύει εδώ και 300 χρόνια για να φτάσει στον ουρανίσκο μας.

Βέβαια, από την σύλληψη της ιδέας ως και την υλοποίηση και το άνοιγμα του Soocre μεσολάβησε ένας χρόνος εκπαίδευσης και αρκετών ταξιδιών. Οι δυσκολίες ήταν πολλές, όμως ο Γιάννης και η Πόπη, άνθρωποι αισιόδοξοι, χαμογελαστοί και με θετική ενέργεια, ήταν τόσο ενθουσιασμένοι και σίγουροι για το εγχείρημά τους που τίποτα δεν μπορούσε να τους καταβάλλει.

«Ψάχναμε να βρούμε σε ποιο σημείο θα ήταν ωραίο να ανοίξουμε το μαγαζί. Στο Γκάζι ταιριάζει πάρα πολύ, διότι εδώ γίνονται πολλά που έχουν να κάνουν με την τέχνη και αυτό που κάνουμε εμείς είναι μια έκφραση τέχνης. Είναι μία μορφή τέχνης με ζάχαρη. Πιστεύουμε ότι αυτό το πρωτότυπο μαγαζί άξιζε να ανοίξει στο Γκάζι που έχει την κουλτούρα να το αγκαλιάσει» λέει ο Γιάννης.

Τα βασικά συστατικά της καραμέλας είναι το νερό και η ζάχαρη. Ωστόσο υπάρχει μια μυστική συνταγή που την κάνει τόσο εύγευστη, την οποία φυσικά ο Γιάννης με την Πόπη δεν αποκαλύπτουν. Αυτό όμως που κάνει τις συγκεκριμένες καραμέλες ακόμα πιο αγαπητές είναι τα σχέδια που σχηματίζονται και που μπορεί να απεικονίζουν μία καρδιά ή ακόμα και να να γράφουν ένα όνομα ή μια φράση.

Το Soocre, η καινούργια γλυκιά πρόταση της πόλης, έχει ήδη αποκτήσει φίλους και φανατικούς πελάτες που καταφθάνουν στο Γκάζι από κάθε σημείο της Αθήνας.

Εμείς σας δίνουμε την διεύθυνση με την προσδοκία να μοιραστείτε γλυκιές καραμελένιες γεύσεις και στιγμές.

 

Soocre, Γαργηττίων 24, Γκάζι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.