ΑρχικήΆρθραΚαραμέλες Soocre

Στο πολυσύχναστο και πολύβουο Γκάζι, σε ένα από τα πολλά μικρά στενά, μια πολύχρωμη ταμπέλα σου τραβά την προσοχή. Soocre, διαβάζουμε στην επιγραφή, παράφραση της γαλλικής λέξης sucre που σημαίνει ζάχαρη. Τι είναι όμως το Soocre και ποιοι κρύβονται πίσω του; Καραμελάδικο μας λένε οι ιδιοκτήτες του, μια μικρή επιχείρηση που μόλις τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα.

Στο “καραμελάδικο” στο Γκάζι, οι καραμέλες παράγονται μπροστά στους πελάτες,με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να περνούν από το μαγαζί για να δουν πως φτιάχνονται οι καραμέλες. Η ιστορία του Soocre ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν όταν οι ιδιοκτήτες του, ο Γιάννης και η Πόπη σε ένα ταξίδι τους στην Αυστραλία βρέθηκαν τυχαία μπροστά σε ένα μαγαζί όπου οι καραμέλες φτιάχνονταν ενώπιον του πελάτη. Το ενδιαφέρον διαδέχτηκε την έκπληξη κι ο Γιάννης με την Πόπη θέλησαν να μάθουν την τέχνη της καραμέλας για να την μεταφέρουν στην Ελλάδα. Τα θεμέλια της νέας επιχειρηματικής ιδέας μόλις είχαν μπει για την δημιουργία μιας επιχείρησης καραμέλας χωρίς συντηρητικά και με τα καλύτερα
υλικά. Στόχος τους ήταν να φτιάξουν την πρώτη Gourmet καραμέλα η
οποία θα παρασκευαζόταν μπροστά στα μάτια των πελατών του,αλλά και στην οποία θα μπορούσαν να γράφουν μέσα από ένα μήνυμα έως κι ένα λογότυπο. Το ζευγάρι ήθελε να μεταδώσει σε όλους την μαγική διαδικασία παρασκευής της καραμέλας, μιας μυστικής συνταγής που ταξιδεύει εδώ και 300 χρόνια για να φτάσει στον ουρανίσκο μας.

Βέβαια, από την σύλληψη της ιδέας ως και την υλοποίηση και το άνοιγμα του Soocre μεσολάβησε ένας χρόνος εκπαίδευσης και αρκετών ταξιδιών. Οι δυσκολίες ήταν πολλές, όμως ο Γιάννης και η Πόπη, άνθρωποι αισιόδοξοι, χαμογελαστοί και με θετική ενέργεια, ήταν τόσο ενθουσιασμένοι και σίγουροι για το εγχείρημά τους που τίποτα δεν μπορούσε να τους καταβάλλει.

«Ψάχναμε να βρούμε σε ποιο σημείο θα ήταν ωραίο να ανοίξουμε το μαγαζί. Στο Γκάζι ταιριάζει πάρα πολύ, διότι εδώ γίνονται πολλά που έχουν να κάνουν με την τέχνη και αυτό που κάνουμε εμείς είναι μια έκφραση τέχνης. Είναι μία μορφή τέχνης με ζάχαρη. Πιστεύουμε ότι αυτό το πρωτότυπο μαγαζί άξιζε να ανοίξει στο Γκάζι που έχει την κουλτούρα να το αγκαλιάσει» λέει ο Γιάννης.

Τα βασικά συστατικά της καραμέλας είναι το νερό και η ζάχαρη. Ωστόσο υπάρχει μια μυστική συνταγή που την κάνει τόσο εύγευστη, την οποία φυσικά ο Γιάννης με την Πόπη δεν αποκαλύπτουν. Αυτό όμως που κάνει τις συγκεκριμένες καραμέλες ακόμα πιο αγαπητές είναι τα σχέδια που σχηματίζονται και που μπορεί να απεικονίζουν μία καρδιά ή ακόμα και να να γράφουν ένα όνομα ή μια φράση.

Το Soocre, η καινούργια γλυκιά πρόταση της πόλης, έχει ήδη αποκτήσει φίλους και φανατικούς πελάτες που καταφθάνουν στο Γκάζι από κάθε σημείο της Αθήνας.

Εμείς σας δίνουμε την διεύθυνση με την προσδοκία να μοιραστείτε γλυκιές καραμελένιες γεύσεις και στιγμές.

 

Soocre, Γαργηττίων 24, Γκάζι. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλέπι ζεστό

Το σαλέπι είναι το αγαπημένο ζεστό ρόφημα που απολαμβάνουν στη Βόρεια Ελλάδα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Φτιάξτε κι εσείς σαλέπι ζεστό με αυτήν την εύκολη συνταγή!

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η σάλτσα είναι ιδανική βάση για μακαρόνια, πίτσα, κεφτέδες και άλλες συνταγές. Η πιο εύκολη μακαρονάδα ναπολιτέν με κόκκινη σάλτσα!

Ομελέτα φούρνου (Frittata)

Ομελέτα φούρνου με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Μια πλούσια και γευστική ομελέτα με πατάτες, κολοκυθάκι και τυρί φέτα που αποτελεί ένα εξαιρετικό γεύμα.

Περισσότερα άρθρα

5 συνταγές για κέικ στο φλιτζάνι

Συνταγές έτοιμες σε λιγότερο από 5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων!

11 μυστικά για να πετύχετε το τέλειο παντεσπάνι

Τέλειο παντεσπάνι για τούρτες εύκολο, νόστιμο και απόλυτα επιτυχημένο, με αυτά τα 11 μικρά μυστικά επιτυχίας!

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ