ΑρχικήΒίντεοΜελομακάρονα με σοκολάτα

Μελομακάρονα τραγανά, μελωμένα και με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τα πιο ωραία μελομακάρονα με την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή του Τάσου. Το σιμιγδάλι χαρίζει τραγανή υφή που βοηθά τα μελομακάρονα να μην λασπώσουν. Η πιο ονειρεμένη συνταγή.

Μελομακάρονα με σοκολάτα Συνταγή
Εκτύπωση

Μελομακάρονα με σοκολάτα

Μελομακάρονα τραγανά, μελωμένα και με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τα πιο ωραία μελομακάρονα με την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή του Τάσου. Το σιμιγδάλι χαρίζει τραγανή υφή που βοηθά τα μελομακάρονα να μην λασπώσουν. Η πιο ονειρεμένη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί μελομακάρονα με σοκολάτα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 40 λεπτά
Μερίδες 20
Θερμίδες 270θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 380 γραμμάρια νερό
  • 380 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 1/2 πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Για τα μελομακάρονα:

  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 120 γραμμάρια  ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι
  • 120 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 80 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Για την επικάλυψη:

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και τη κρυσταλλική ζάχαρη για να φτιάξουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε το μισό πορτοκάλι στο σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κανέλα για να αρωματίσουμε το σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει, χωρίς να γίνει πηχτό, αφαιρούμε το πορτοκάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζουμε τα μελομακάρονα:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το σιμιγδάλι.
  • Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε ελαιόλαδο με ζάχαρη και τον χυμό από το υπόλοιπο πορτοκάλι. Προσθέτουμε κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να δέσουν τα υλικά και να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι-σιμιγδάλι σταδιακά. Ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη με το σύρμα. Όταν σφίξει το μείγμα αρκετά και δεν ανακατεύεται με το σύρμα, χρησιμοποιούμε τα χέρια μας, βάζοντας πρώτα γάντια. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη, χωρίς να είναι πολύ λαδερή.
  • Πλάθουμε με τη ζύμη μελομακάρονα σε μέτριες μπάλες. Τα ακουμπάμε ένα ένα στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα. Πρέπει όλα τα μελομακάρονα να έχουν ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε τα μελομακάρονα μόλις γίνουν χρυσαφένια.
  • Όσο είναι καυτά, τα βουτάμε στο σιρόπι που έχει κρυώσει καλά. Τα βυθίζουμε για 10 δευτερόλεπτα και τα ακουμπάμε σε σχάρα, να στραγγίξουν από το περιττό σιρόπι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μελομακάρονα.

Επικαλύπτουμε τα μελομακάρονα με σοκολάτα:

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσοχή να μην καίει! Βουτάμε τα μελομακάρονα ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια τα ακουμπάμε στη σχάρα. Μπορούμε να στρώσουμε λαδόκολλα στη σχάρα για να τα βγάλουμε πιο εύκολα όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι υγρή, πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με τριμμένη καρυδόψιχα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Οι πιο εύκολοι κουραμπιέδες του Τάσου!

Δείτε ακόμα τα μυστικά της επιτυχίας για τα φετινά μελομακάρονα εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με φρούτα και γιαούρτι

Συνταγή για ανάμεικτη σαλάτα με φρούτα και σος γιαουρτιού!

Σοκολατένιο μπανάνα κέικ

Ένα αφράτο, ζουμερό κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας και της μπανάνας. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι!

Πίτα με λιαστές ντομάτες

Συνταγή για πιτάκια με λιαστές ντομάτες και ρίγανη!

Περισσότερα άρθρα

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερα απολαυστικές, για να γιορτάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την εβδομάδα πριν τη Σαρακοστή!

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Ο σπιτικός ζωμός χαρίζει ασύγκριτη γεύση στο φαγητό, από τα ζυμαρικά μέχρι τα μαγειρευτά και το ριζότο. Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικό ζωμό!

5 εύκολα και οικονομικά ντιπς για το τραπέζι

Κανονίσατε συγκέντρωση φίλων τελευταία στιγμή, αλλά ο χρόνος και το budget σας δεν σας επιτρέπουν να ετοιμάσετε κάτι special;

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ. ΜΠΑΙΝΩ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ!

  2. Ενα θα πω. Μπραβο για τις συνταγες σας. Σωστες και τοσο ευκολα γινονται ολα. Χωρις χαζομαρες. Τάσο εισαι αξιλογος και να παραμεινεις ετσι. Σοβαρος και τελειος! Φιλακια

  3. Μέχρι και εγώ που είμαι φοιτητής τα έκανα ΤΕΛΕΙΑ. Να είσαι καλά Τάσο να μας μαθαίνεις ωραία φαγητά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ