Καρμπονάρα εύκολη και πεντανόστιμη. Γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις των υπέροχων συνταγών. Δοκιμάστε την σήμερα αυτή την συνταγή και θα γίνει η αγαπημένη σας.
Εκτύπωση
Καρμπονάρα
Αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!
Μερίδες 2
Θερμίδες 660θερμίδες
Υλικά
- 200 γρ. σπαγγέτι
- 200 γρ. μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά ολόκληρα
- 125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πανσέτα στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
- Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, με το σκόρδο και το μπέικον. Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά.
- Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
απαιχτη συνταγη λεμε. με εχεις φτιαξει τωρα μετα τη δουλεια ειμαι για καρμποναρα. γουσταρω πολυ και το αυγουλακι
Πολυ ωραιο πιατο. Μπραβο
Εγω την κανω με κρεμα γαλακτος τελικα ειναι original η συνταγη? εγω την εκανα και ειναι πεντανοστιμη. ξετρελαθηκε το αγορι μου, 🙂
Σουπερ γευση
ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! Μας εμαθες να τρωμε και σε ευχαριστουμε γι αυτο. Ειμαστε νεο ζευγαρι και δουλευουμε ολη μερα! Ευκολα και γρήγορα!!
ΑΠΛΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑΣΣΟ
ΟΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ