Καρμπονάρα

Καρμπονάρα

Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes

Συνολικός χρόνος: 15 minutes

Μερίδες: 2

Θερμίδες: 660

Καρμπονάρα

Αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!

Υλικά

200 γρ. σπαγγέτι
200 γρ. μπέικον ή πανσέτα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 αυγά ολόκληρα
125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την πανσέτα στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, με το σκόρδο και το μπέικον. Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά.
5. Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε τη συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας εδώ.

Κάντε δωρεάν εγγραφή στο κανάλι Mama Peinao TV στο YouTube!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.