Παστουρμαδόπιτα (πίτα Καισαιρείας)

Παστουρμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή πίτα με παστουρμά, λιαστή ντομάτα και γραβιέρα, γνωστή και ως πίτα Καισαρείας. Σερβίρετε την πιο εντυπωσιακή παστουρμαδόπιτα στο γιορτινό σας τραπέζι!

Παστουρμαδόπιτα, πίτα Καισάρειας, παστουρμαλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο ήπια εκδοχή, χωρίς το τσιμένι. Το τσιμένι είναι η πάστα μπαχαρικών που επικαλύπτει τον παστουρμά και του δίνει το χαρακτηριστικό του έντονο άρωμα.

Μπορείτε να το αφαιρέσετε και να το αποξηράνετε, για να το προσθέσετε σε μαγειρευτά φαγητά, σούπες, όσπρια αλλά και τις τηγανητές πατάτες ή τα αυγά σας.

Το σίγουρο είναι ότι η παστουρμαδόπιτα είναι μια ιδιαίτερη πίτα, κατάλληλη για ιδιαίτερες περιστάσεις όπως οι γιορτές!

Παστουρμαδόπιτα

Παστουρμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή πίτα με παστουρμά, ντομάτα και τριμμένα τυριά, γνωστή και ως πίτα Καισαρείας.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time45 λεπτά
Total Time1 ώρα
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Παστουρμαδοπιτα
Servings: 8
Calories: 240θερμίδες

Ingredients

  • συσκευασία “Τόσο Απλά” της alfa για αλμυρές και γλυκιές πίτες
  • φέτες παστουρμάς
  • 200  γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας γραβιέρα, κασέρι, ρεγκάτι κλπ
  • ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Αφαιρούμε το τσιμένι (την πάστα μπαχαρικών) γύρω από τις φέτες παστουρμά.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές ροδές. Τρίβουμε το τυρί.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα «Τόσο Απλά». Σηκώνουμε το πάνω φύλλο και προσθέτουμε την γέμιση στο κάτω φύλλο. Τοποθετούμε από πάνω το πάνω φύλλο.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Στη μέση του ψησίματος, πασπαλίζουμε το μαύρο σουσάμι στο πάνω φύλλο.
  • Σερβίρουμε την παστουρμαδόπιτα ζεστή.

Video

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμο χοιρινό κότσι

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.