ΑρχικήΣυνταγέςΑλμυρές Πίτες & ΤάρτεςΠαστουρμαδόπιτα (πίτα Καισαιρείας)

Παστουρμαδόπιτα (πίτα Καισαιρείας)

Παστουρμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή πίτα με παστουρμά, λιαστή ντομάτα και γραβιέρα, γνωστή και ως πίτα Καισαρείας. Σερβίρετε την πιο εντυπωσιακή παστουρμαδόπιτα στο γιορτινό σας τραπέζι!

Παστουρμαδόπιτα, πίτα Καισάρειας, παστουρμαλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο ήπια εκδοχή, χωρίς το τσιμένι. Το τσιμένι είναι η πάστα μπαχαρικών που επικαλύπτει τον παστουρμά και του δίνει το χαρακτηριστικό του έντονο άρωμα.

Μπορείτε να το αφαιρέσετε και να το αποξηράνετε, για να το προσθέσετε σε μαγειρευτά φαγητά, σούπες, όσπρια αλλά και τις τηγανητές πατάτες ή τα αυγά σας.

Το σίγουρο είναι ότι η παστουρμαδόπιτα είναι μια ιδιαίτερη πίτα, κατάλληλη για ιδιαίτερες περιστάσεις όπως οι γιορτές!

Παστουρμαδόπιτα
Εκτύπωση

Παστουρμαδόπιτα

Παστουρμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή πίτα με παστουρμά, ντομάτα και τριμμένα τυριά, γνωστή και ως πίτα Καισαρείας.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Παστουρμαδοπιτα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 8
Θερμίδες 240θερμίδες

Υλικά

  • συσκευασία “Τόσο Απλά” της alfa για αλμυρές και γλυκιές πίτες
  • φέτες παστουρμάς
  • 200  γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας γραβιέρα, κασέρι, ρεγκάτι κλπ
  • ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Αφαιρούμε το τσιμένι (την πάστα μπαχαρικών) γύρω από τις φέτες παστουρμά.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές ροδές. Τρίβουμε το τυρί.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα “Τόσο Απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο και προσθέτουμε την γέμιση στο κάτω φύλλο. Τοποθετούμε από πάνω το πάνω φύλλο.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Στη μέση του ψησίματος, πασπαλίζουμε το μαύρο σουσάμι στο πάνω φύλλο.
  • Σερβίρουμε την παστουρμαδόπιτα ζεστή.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμο χοιρινό κότσι

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Φτιάχνουμε το παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη, το υπέροχο γλυκό του κουταλιού σταφύλι! Ένα εύκολο, απλό και άκρως αρωματικό φθινοπωρινό γλυκό.

Λεχματζούν

Συνταγή για πικάντικα λεχματζούν με γιαούρτι!

Καλαμαράκια τηγανητά

Καλαμαράκια τηγανητά από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!

Περισσότερα άρθρα

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ