ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚαρυδόπιτα με σοκολάτα (μελαχρινή)

Καρυδόπιτα με σοκολάτα (μελαχρινή)

Καρυδόπιτα με σοκολάτα! Μια μοναδική συνταγή για τo αγαπημένo γλυκό. Καρυδόπιτα με σοκολάτα και σιρόπι, γνωστό και ως “μελαχρινή”. Αντί για καρύδια πειραματιστείτε με άλλους ξηρούς καρπούς και βρείτε τον αγαπημένο σας συνδυασμό.

καρυδόπιτα με σοκολάτα
Εκτύπωση

Καρυδόπιτα με σοκολάτα (μελαχρινή)

Μια μοναδική συνταγή για τo αγαπημένo γλυκό καρυδόπιτα με σοκολάτα και σιρόπι, γνωστό και ως “μελαχρινή”. Αντί για καρύδια πειραματιστείτε με άλλους ξηρούς καρπούς και βρείτε τον αγαπημένο σας συνδυασμό.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Καρυδόπιτα με σοκολάτα (μελαχρινή)
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 55 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 430θερμίδες

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 + 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας
  • 1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
  • 1 φλιτζ. σπορέλαιο
  • 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη,το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια, τη φρυγανιά, την κανέλα και τα καρύδια. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά (που έχουν αφρατέψει) και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο μεσαίο ταψί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά.
  • Αφού βγάλουμε από τον φούρνο την καρυδόπιτα και την αφήσουμε να κρυώσει, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το νερό μαζί με 3 φλιτζάνια ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση και να δέσει ελαφρώς το σιρόπι, για 5-7 λεπτά. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι την κρύα καρυδόπιτα μέσα στο ταψί και αφήνουμε να το απορροφήσει. 
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Δεν θέλουμε να βράσει. Όταν ζεσταθεί αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Επικαλύπτουμε την καρυδόπιτα με τη γκανάς σοκολάτας και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 30 λεπτά. Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό

Συνταγή για συγκλονιστική τούρτα παγωτό με μωσαϊκό!

Καλτσόνε με σπανάκι

Συνταγή για καλτσόνε με σπανάκι και κουκουνάρι!

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.

Περισσότερα άρθρα

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν φτιάχνουμε μακαρονάδα!

Ο χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας

Ο χαλβάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε τα 6 μυστικά για να ξεχωρίσετε τον καλό χαλβά που θα σερβίρετε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ