ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπιτα με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση

Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση

Κοτόπιτα εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Μια υπέροχη συνταγή για κοτόπιτα, με ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο.

Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος Αντωνίου “προσκάλεσε” μέσα από ένα μεγάλο διαγωνισμό τους αναγνώστες του να μοιραστούν μαζί του την αγαπημένη τους συνταγή για πίτα. Μετά από κλήρωση, ένας τυχερός βρέθηκε στην κουζίνα του Τάσου για να παρουσιάσει τη συνταγή του σε επεισόδιο στο YouTube!

Δείτε τη συνταγή της αναγνώστριας και νικήτριας του διαγωνισμού και φτιάξτε σήμερα αυτή την υπέροχη κοτόπιτα!

Κοτόπιτα
Εκτύπωση

Κοτόπιτα

Μια υπέροχη κοτόπιτα που θα λατρέψετε. Μία συνταγή για κοτόπιτα με μοναδική γεύση και πλούσια αρώματα, ιδανική για όλη την οικογένεια.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοτόπιτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 620θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία τόσο απλά χωριάτικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. ζωμός κότας
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. 
  • Προσθέτουμε κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές, για περίπου 6-7 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφού σοταριστεί καλά, τότε προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει, για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι στη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
  • Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

Η πιο υπέροχη και εύκολη πάβλοβα με απολαυστική κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες. Θα τη λατρέψετε!

Γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

Οι ωραιότερες γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι! Ένα υπέροχο ορεκτικό για δείπνο µε φίλους ή µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί.

Scones με σταφίδες

Τα scones είναι αγγλικά ψωμάκια με σταφίδες. Συνδυάζονται ιδανικά με μαρμελάδα για το πρωινό. Η αφράτη βουτυρένια γεύση τους θα σας συνεπάρει!

Περισσότερα άρθρα

8 πεντανόστιμες ιδέες για τοστ χωρίς ψωμί

Πεντανόστιμες εναλλακτικές για να φτιάξετε θρεπτικά τοστ χωρίς ψωμί.

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπεροχη κοτοπιτα, παντα εβραζα το κοτοπουλο αλλα τωρα θα το κανω οπως λες με αυτα τα φυλλα της alfa. Φαινεται οντως πολυ απλο, οπως ολα οσα μας προτεινεις και μας λυνεις τα χερια Τασο!!!!

  2. Μπραβο Ολυμπια , πολυ ωραια η κοτοπιτα σου, ξυπνησαν αναμννσεις γιαγιας.
    Μονο που εκεινη ανοιγε το φυλλο μονη της. Αξιες ευλογημενες νοικοκυρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ