ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπιτα με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση

Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση

Κοτόπιτα εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Μια υπέροχη συνταγή για κοτόπιτα, με ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο.

Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος Αντωνίου “προσκάλεσε” μέσα από ένα μεγάλο διαγωνισμό τους αναγνώστες του να μοιραστούν μαζί του την αγαπημένη τους συνταγή για πίτα. Μετά από κλήρωση, ένας τυχερός βρέθηκε στην κουζίνα του Τάσου για να παρουσιάσει τη συνταγή του σε επεισόδιο στο YouTube!

Δείτε τη συνταγή της αναγνώστριας και νικήτριας του διαγωνισμού και φτιάξτε σήμερα αυτή την υπέροχη κοτόπιτα!

Κοτόπιτα
Εκτύπωση

Κοτόπιτα

Μια υπέροχη κοτόπιτα που θα λατρέψετε. Μία συνταγή για κοτόπιτα με μοναδική γεύση και πλούσια αρώματα, ιδανική για όλη την οικογένεια.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοτόπιτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 620θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία τόσο απλά χωριάτικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. ζωμός κότας
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. 
  • Προσθέτουμε κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές, για περίπου 6-7 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφού σοταριστεί καλά, τότε προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει, για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι στη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
  • Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Στριφτάρια σφολιάτας με τυρί

Τα στριφτάρια σφολιάτας είναι ένα υπέροχο σνακ με καυτερή σάλτσα, τυρί και σφολιάτα βουτύρου. Ιδανική συνταγή για κέρασμα, πάρτυ ή επισκέψεις της τελευταίας στιγμής!

Αλμυρές τηγανίτες (αλμυρά pancakes)

Εξαιρετική συνταγή για αλμυρές τηγανίτες από τον Τάσο Αντωνίου. Μία νόστιμη συνταγή για αλμυρά pancakes, ένα χορταστικό πρωινό, brunch ή για ένα πρωτότυπο ορεκτικό για το τραπέζι σας!

Παγωτό με δυο υλικά

Παγωτό με δυο υλικά από τον Τάσο Αντωνίου! Για αυτή τη μοναδική συνταγή για παγωτό χρειάζεστε μόνο 2 υλικά και 10 λεπτά ετοιμασίας!

Περισσότερα άρθρα

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπεροχη κοτοπιτα, παντα εβραζα το κοτοπουλο αλλα τωρα θα το κανω οπως λες με αυτα τα φυλλα της alfa. Φαινεται οντως πολυ απλο, οπως ολα οσα μας προτεινεις και μας λυνεις τα χερια Τασο!!!!

  2. Μπραβο Ολυμπια , πολυ ωραια η κοτοπιτα σου, ξυπνησαν αναμννσεις γιαγιας.
    Μονο που εκεινη ανοιγε το φυλλο μονη της. Αξιες ευλογημενες νοικοκυρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ